[]

Kyk geri ödemesi

şöyle de bir soru:

-dövletin bana vermiş olduğu krediyi, erteleteceğim. sanırım 1 sene kadar erteletebiliyormuşum. velakin, bu 1 senelik süreçte benim götüme faiz girebilir mi onu öğrenemedim. Bilen varsa, mum diksin.


 
Ben geçen sene erteletmiştim, önümüzdeki ay geri ödemelerime başlayacağım. Şimdi tekrar baktım KYK'nin sitesine, bana giren çıkan yokmuş gibi görünüyor. 228TL ödeyeceğim aylarca.


  • wish i could find a way to disappear  (24.08.14 16:34:01) 
Ben 2 kere ertelettim, ikisinde de faiz geldi. 5900luk borc 8bine cikmisti


  • mandalina kokusu  (24.08.14 16:48:20) 
oov, en iyisi kyk.gov.tr'ye de mesaj atayım kesin cevap için. yalnız birinizinkine faiz gelmezken diğerinizinkine gelmesi çok çelişkili.


  • divanyayi  (25.08.14 12:13:51) 
Evet ben de iskillendim. Yalniz o şekilde cok gec cevap gelebilir. Erteleme basvurusunu da odeme baslangicindan 1 ay once yapman gerekiyor. O yüzden direkt ara bence


  • mandalina kokusu  (25.08.14 13:51:35) 
bence de direkt ara. ben bu tip kurumları aramaktan, iş bilmez memurlar nedeniyle çekinirim ama KYK'yı ne zaman arasam ne yaptığını bilen, sesi net olarak duyulabilen, yardımcı olmaya çalışan insanlar çıktı. durumu açıkça izah edersen net cevap vereceklerdir.


  • pescador  (25.08.14 13:57:35) 
Ama şimdi ben de işkillendim, bana faiz geldi de ben mi anlamadım diye. Ayrıca mandalina kokusu'nun dediği gibi bir an önce KYK'yi arayıp net bir cevap al ve borcu erteleteceksen de son ana bırakma, dilekçeni vakitlice Ankara'ya gönder. Maazallah aniden muaccel olur o kadar borç.


  • wish i could find a way to disappear  (25.08.14 13:58:44) 
çağrı merkezi 444 19 61'den aradım bugün, orada ancak otomatik bir ses kaydı ne kadar borç olduğunu söylüyor. genel müdürlüğü arayacağım birde. maili de attım, artık ne zaman dönerler oradan bilemiyorum.


  • divanyayi  (25.08.14 22:12:35) 
Aslını astarını öğrendim. öncelikle şu: eyurtkur.kyk.gov.tr

Burada yazan TEFE kavramı ile birlikte ana paramıza bir kereye mahsus olmak üzere faiz gibi bir şey geliyor. Borcunuzun miktarına göre değişiyor. Örneğin benim öğrenim kredi borcum: 2 762 idi, bunun için bir kereye mahsus 185 tl, katkı kredi borcum: 1 798 için ise 125 tl vermem gerekiyormuş.
  • divanyayi  (26.08.14 11:31:20) 
Durumu aydınlattığın için teşekkürler divanyayi. Kendi borcumun fazlalığından dolayı bende hatlar karışmış demek ki, yanlış bilgi için özür dilerim.


  • wish i could find a way to disappear  (26.08.14 18:27:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.