[]

cüzdanımı kaybettim, polis tutanak tutmadı

selamlar duyuru ahalisi,

biraz uzun olacak. kayıp cüzdan ve polis içerir.

antalya'da yaşıyorum. bu akşam saat 22:00 sularında cüzdanımı kaybettim (bilenler için yalım park). kaybettiğimi fark ettikten sonra önce parka geri döndüm. sonra en yakın karakol olan demircikara karakoluna gittim. tüm endişelerime ve ısrarlarıma rağmen kayıp tutanağı tutmadılar.

dışarı çıktım, içim rahat etmedi tekrar girdim. büyüklerimizin tavsiyesi aklımdaydı ve "peki ya biri suç işlerse, nasıl kanıtlayacağım ben olmadığımı?" dedim. "kayıp için tutanak tutmuyoruz artık", "merak etme hafta sonu kimse senin adına şirket açmaz" gibi yaklaşımlarda bulundular. en efsanesi de "mesela sen birisine suç işlemesi için kimliğini vermişsindir gelip tutanak tuttururum diye düşünmüşsündür. senaryo ben de üretirim. eğer başına bir şey gelecekse gelir, gelmeyecekse gelmez" gibi kaderci bir yaklaşım sergileyerek tüm takdirimi toplayan polisti.

ardından gidip çöp kutularına kadar parkı aradım. parkın eski dedeman oteli (barut hotel) çıkışına kadar yürüdüm ve taksi durağının önünde iki devriye aracı gördüm. içleri boştu. durağa baktığımda 4 polisin taksicilerle televizyon izlediğini gördüm. kendilerine yalım park'ta devriye gezip gezmediklerini, kendilerine kayıp bir cüzdan verilip verilmediğini sordum. sadece biri cevap verdi, o da olumsuzdu. karakolda yaşadığım olayı söylediğimde "arkadaşların söylediğinden ters bir şey söylemem mümkün değil. tutanak tutulacaksa onların tutması gerekirdi" dedi. teşekkür edip çıktım. az önce eve geldim ve tüm yaşadıklarımı antalya emniyet müdürlüğü'ne şikayet formu doldurarak gönderdim.

"cüzdanım çalındı" deseydim tutanak tutacaklarmış bu arada. yalan beyana teşvik resmen eheh. ulan durduk yere beş parasız, kartsız kaldığıma mı yanayım, en sevdiğim çocukluk fotoğrafımın cüzdanla beraber gittiğine mi bilemedim. galiba fotoğraf daha çok koydu.

sizce çok mu abartıyorum? cevap hayır ise başka yapabileceğim bir şey var mı?

bu da okuduğunuz için teşekkür: www.youtube.com

 
abi benim de başıma aynısı geldi yakın bir karakola gidip cüzdanı yakın bir muhitin minibüs hattında çektirmiş olabileceğimi söyledim gerçekten de öyle bir şüphem vardı. Boşuna nüfus cüzdanı vs için de para ödememiş oldum. Sen de mecbursan başka bir karakola gidip söylersin. Yalnız olayın gittiğin karakola yakın bir muhitte olduğunu söylemen lazım, yoksa ilgilenmezler.


  • psmstc  (24.08.14 01:26:01 ~ 01:26:57) 
Benim de bildiğim kayıp için senelerdir tutanak tutulması gerekliliği olmadığıydı.
Bu noktada tüm kartlarını kapatıp, pazartesi sabahı erkenden yeni bir kimlik çıkartmak.
Yine de başka emniyet şubesinden deneyin isterseniz.
  • atom karincanin torunu  (24.08.14 01:27:04) 
@psmstc bunun mantıklı ve doğru bir hareket olması çok sinir bozucu geliyor. elimde kanıt olsun diye mail attım emniyet müdürlüğüne. gecenin bir vakti uğraşmak istemediler galiba.

@atom karincanin torunu 2009'da kaybetmiştim daha önce ve kayıp tutanağı tutmuşlardı. zaten zor durumdayken vurdumduymaz (en azından davranışlar öyle hissettirdi) davranış görünce moralim daha da bozuldu. pazartesi sabahtan onları halledeceğim evet. kaybettiğim bölgeye bakan polis merkezi orasıymış. başka yere gitsem de oraya yönlendirirler galiba ama yine de deneyebilirim yarın.
  • aykh  (24.08.14 01:32:23) 
benzer olay da telefonumu kaybedince başıma gelmişti. telefonumu kaybettim diye karakola gittim ve polis aynen şöyle dedi; bizden ne istiyorsun dedi. tutanak tutup, savcılığa yazı gönderin imei numarasından bulun dedim. kayıplarla ilgilenmiyoruz dedi ve çıkarken oradan başka bir polis direk savcılığa git ve çaldırdım diye şikayette bulun dedi ve işleme alırlar dedi.

Sonuç: telefonum bulunmadı.
  • bir düşünelim ne yapabiliriz  (24.08.14 01:38:08) 
@bir düşünelim ne yapabiliriz vay arkadaş. her ne kadar pratikte çoğunlukla olumsuzluk görsem de teoride devlet kavramına önem veren birisiyim ama bunları duydukça ve benzerlerini yaşadıkça anarşizmin sembol ismi olmaya yaklaşıyorum.


  • aykh  (24.08.14 01:46:33 ~ 01:47:05) 
polislerin aslında hiçbir sike yaramadığı yıllardır bilinen bir gerçek.

www.google.com.tr
  • mrz breezy  (24.08.14 01:51:32) 
Benim de nüfus cüzdanım kaybolmuştu. Arka cebime koyarken düştü herhalde.

Bu durumu bildiğim için karakola gidip cüzdanımı çaldırdım dedim. Tutanak tuttular
  • raskolnikov2  (24.08.14 01:52:50) 
abi nefret ediyorum işte bu adamlardan. bugün de benim başıma bişeyler geldi bu mesleği yapan arkadaşlarla ilgili. her geçen gün de nefretim artıyor. yok ki bi vekil dayım lanet olsun.


  • fuzuli  (24.08.14 01:55:16) 
şimdi polisi koruyo gibi olucam ama kayıp için tutanak tutulmuyor yani "kayıp tutanağı" diye resmi bir belge yok ve bu karar karakolda bizlere kayıp tutanağı tutmayan polisler tarafından verilmedi.
peki bu ne demek oluyor?
karakoldaki polis memurunun "kayıp tutanağı" tutma yetkisi yok yani bir şekilde kafasına göre "kayıp tutanağı" yazması bir şey ifade etmiyor çünkü "kayıp tutanağı" diye bir şey yok. yazsa bile geçersiz. yani oradaki polis sizin ısrarlarınıza dayanamayıp hayrına bir tutanak yazsa ve siz bu tutanağa güvenip 2 hafta boyunca yeni kimlik çıkarmasanız, o süreçte sizin adınızla bir suç işlense elinizde hiç bir sike derman olmayan bir kağıt parçasıyla sik gibi kalırsınız. çünkü resmi olarak polisin tutabileceği bir "kayıp tutanağı" yok.

ama polis yine de size bunları açık açık anlatmadığı için suçlu. gerçi muhtemelen kendisi de "kayıp tutanağı" denilen şeyin artık geçersiz olduğunu bilmiyordur, sadece birileri "artık kayıp tutanağı tutmuyoruz" dediği için tutmuyodur ama olsun. sorup öğrenebilirdi.

benim tavsiyem başınıza böyle bi şey geldiğinde "çalındı" diyin.
  • mosakale  (24.08.14 04:36:39) 
@mosakale teşekkürler. bunları öğrenmem iyi oldu.


  • aykh  (24.08.14 10:49:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.