[]

asker olmayı istemek, ama istememek

haha derdimi skiyim.

ben çocukluğumda çok epik bi' arkadaştım. işte askerlikmiş silahmış falan bayılıyodum ki hiç öyle militarist, efendime söyliyim ulusalcı, hedeci hödöcü bir ailede büyümüş de değilim.

neyse, sonra ilerleyen yıllarda baktım insanları öldürmek kötü bi şey ve askerler piyon gibi savaşa sürülüyo, kahraman olarak gidip zavallı olarak dönüyo, vesaire. bissürü savaş filmi izledim, kitabı okudum ve asker olmak istemenin kötü bi şey olduğuna karar verdim.

ama ben hala üniforma giymek falan istiyorum. türkiye cumhuriyeti zaten mevcut yapısı itibariyle askeri, koruyucusu olmak istediğim bi yer değil. şakirt olmadığım için canıma okurlar diye tahmin ediyorum.

şimdi içimdeki bu ARTİST isteği nasıl dindirebilirim ben? yani ASKERLİK FOR PUSSIES gibi bi kurum var mı koftiden askercilik oynayıp şınav mınav çekeceğimiz?

bu arada askerliğimi henüz yapmadım, anlamışsınızdır zaten. aslında anlamsız bi soru oldu bu, askerliğin feyki mi olur? şeyi sorayım o zaman, var mı benim gibi böyle bu tip işlere hevesli olan ama madalyonun öbür yüzünü görünce tadı kaçan?

 
Sık sık Paintball oyna arkadaşlarınla, belki gider.


  • hicunutmam  (23.08.14 17:24:15) 
@hicunutmam, sık sık yapabilmek için fazla lüks bi eğlence paintball :/ bi de hayır hiç vermiyor o havayı. ben asker olsam bile milleti öldürmek istemiyorum, benimkisi sanırım otorite aşkından kaynaklanıyo. derdim silah değil. bi şeylerin koruyucusu, öncüsü, bi şeysi olunca iyi hissediyorum. sistemin kölesiyim, tam bir sığırım ama nabiyim ben böyle motive oluyorum.


  • pescador  (23.08.14 17:25:37) 
Hey dostum senin tek derdin cok fazla boş vaktinin olmasi, anladin mi haa!

Malum dügmenin yerini belirt, yetkili ve kudretli arkadaslar onunla seviyesiz bi iliski yasamak isteyecektir.
  • cecilia  (23.08.14 17:29:19) 
@cecilia, hayır boş vakitle alakası yok. hala ne zaman askeriye falan görsem heyecanlanıyorum. hatta eğer o zaman durumum müsait olursa yedek subay mı ne olunuyor ya, maaşlı asker oluyorsun, onlardan da olmak istiyorum. yani yüksek lisansmış iş acelesiymiş falan öyle bir durum olmazsa eğer. KAL OF DATİ oynayarak büyüdük, hem zaten her türk asker doğar :(


  • pescador  (23.08.14 17:30:34 ~ 17:30:43) 
haha ben de askerdeyken yakışıklı ve genç teğmenlere özenip BEN DE ASKER OLUCAM falan diye triplere girmiştim, ki gördüğüm kadarıyla çoğu kişiye çekici geliyor üniforma, özellikle subaylık. neyse bi fikir veremedim, nedense paylaşmak istedim.


  • nathanieltroy  (23.08.14 17:32:31) 
doğuya gidip çatışmaya giren veya gerçekten zorluklar içinde askerlik yapan arkadaşları ayırıyorum ama abi askerlik zaten for pussies ve tam da istediğin gibi bir yer.

gidiyorsun
eline ful şarjör otomatik tüfek veriyorlar ama ateş etmen yasak.
tam teçhizatlı kule nöbeti tutturuyorlar ama düşman yok.
yerine göre sürekli hazırlık/tatbikat yapıyorsun ama savaş yok
komutan var emir veriyor ama faydası/zararı yok.

seviyosan git katıl bence
  • azizakin  (23.08.14 17:33:28 ~ 17:33:57) 
@nathanieltroy, heh abi o üniforma ve onun getirdiği sorumluluklar bana da hep çekici gelmiştir. aslında bu benim çok iğrenç ve ezikçe bulduğum bir yaklaşım. ama nabiyim hoşuma gidiyo. kendim öyle düzgün giyinen, takım elbisesini seven bi adam değilim kesinlikle. ama işte asker olsun pilot olsun bu adamlar çok karizmatik geliyo bana. gerçi pilot karizmatik gelsin bi zahmet, uçuyo adam.

@azizakin, canım sıkıldı diye gidip orduya girebiliyor muyum ki? harp akademisinde falan okumam gerekmez miydi onun için yıllar önce? ben ER olmak istemiyorum ki. harp akademisinde yetişenler hayvan gibi herifler oluyor. onlar da pussy'se allah bizim belamızı versin zaten.
  • pescador  (23.08.14 17:34:09 ~ 17:35:42) 
@nohut, panpa dayılarım denizci. onu da çok isterdim eskiden. ama hem geç kaldım hem de senenin 8-9 ayı denizde olmak çekici gelmiyor artık. çok param olursa denizciymiş gibi 10-15 günlüğüne giderim öyle seyahatlere belki cruise şeysine falan. ama denizcilik olmaz. düşük ihtimal de olsa pilot olma şansım hala var ama fiu fiu


  • pescador  (23.08.14 17:41:18 ~ 17:41:31) 
Band of brothers (dizi)
The pacific(dizi)
Er ryan i kurtarmak (film hepimiz biliriz)

Arka arkaya izle bunlari
  • durbikonusucaz  (23.08.14 17:42:40) 
valla ben oldum olası hevesliydim, hiç bi zaman da tadım kaçmadı. düşündüğün kadar istiyor olsan giderdin zaten. ben aynı yolda ilerliyorum şu an, şaşmadan.


  • xenophobe  (23.08.14 17:47:50) 
hayır, kafana göre gidip "abi ben subay olucam nereye parmak basıyoruz" diyemiyorsun ancak illa subay olmak istiyorsan üniversite bitirip askerliğini asteğmen olarak yaparsın (şans) sonra da teskere bırakıp oradan devam edersin.

ayrıca subaylar tabi ki ezik büzük adamlar değiller, her alanda çok kaliteli eğitim alıyorlar. arada bozuklar vardır tabi, o ayrı.
bu şekilde askere gidersen öncüsü olabileceğin tek şey 10 adet asker. onbaşı çavuş falan yaparlar nöbetçi götürür getirir kendi çapında öncülük yaparsın işte.
  • azizakin  (23.08.14 17:49:19) 
@nohut, ben thy'ye güveniyorum bu konuda sadece. kredi mredi çekemem, çok riskli iş o. thy'de deniycem şansımı işte dışardan işletme okuyup, onlar da almazsa olamam zaten. sığırlığa devam.


  • pescador  (23.08.14 17:53:10) 
call of duty'yi çok oynamışsın hacı. ben de ghost recon oynayınca böyle hissediyorum sonra, askere kimlik sorup dayak yemek videosunu izleyince normale dönüyorum.

bu arada graw'ı tavsiye ederim muhteşem bir oyundur. özellikle ikincisi.
  • baldur  (23.08.14 18:04:37) 
gidince paso mıntıka yaparsın. tuvalet filan temizlersin. koğuşa su basarlar, sana çektirler. sigara izmariti toplarsın. askerlik amelelik bildiğin.
allahtan ben çok az yaptım bunları.

  • widee  (23.08.14 18:27:38 ~ 18:27:55) 
he heh! aynısının tıpkısı! sonradan işin tadı biraz kaçıyo dediğin gibi... haa, şafak saymadık, o ayrı bak!

bunu da neden buraya yabıştırıyom, pek bi fikrim yok. sadece hoşuma gitti, başka bi sebebi yok.

eksisozluk.com
  • compadrito  (23.08.14 19:05:16) 
umarım bir sınır karakoluna düşersiniz de, "sıkıntıdan" patlarsınız:)


  • yalnux  (23.08.14 19:11:16) 
@advokat, ya ne yalan söyleyeyim bu hayal çok hoşuma gitti benim. türkiye'de yaşamak istemiyorum... ama muhtemelen avrupa'da yaşayacak kadar şanslı olmayacağım. madem öyle, türkiye'de kalırsam askerliği de alternatiflerime ekleyeceğim ben askerlikte kalma şansım olacaksa.

gölcük'teyim ben, burda lojmanlar falan var her yer asker. aynen söylediğin şekilde doktor/öğretmen/hemşire eşleri, evleri ve arabaları var haha. benim hoşuma gidiyo işte böyle düz hayatlar. şirin.
  • pescador  (23.08.14 19:13:09) 
  • compadrito  (23.08.14 19:19:09) 
@compadrito abi, bak ne güzel yazmışsın! bence zihni de köreltmez lojmanda oturmak. mesela lojmanlar, lojman çocukları hakkında bissürü şey yazılabilir. ya da lojman erkekleri veya lojman kadınları hakkında... ama olmaz herhalde ya, bu saatten sonra benim yapacağım askerlikten hayır gelmez. en yüksek rütbeyi istiyorum ben, mareşal olucam. yoksa yok.


  • pescador  (23.08.14 19:23:13) 
Am-man abicim! Yannış olmasın, onu ben yazmadım. Kitaptan kopi peyst sadece...


  • compadrito  (23.08.14 19:35:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.