[]

Rusya'da çalışmak

Yaş 25 , 2011 inşaat mühendisliği mezunuyum fakat hiç inşaat mühendisliği yapmadım ; başka sektördeydim.Rusçam var ; bu yüzden Rusya'daki inşaat firmalarına girmem için çevremden baskılar alıyorum , ne işin var Türkiye'de Rusya'ya gitsene tarzında. Benim de gitme isteğim var biraz ama 25 yaş pratik 0. Bu yaş geç midir sizce işi 0 dan öğrenmeye başlamak için? Bir de Rusya'da çalışmak nasıldır(şantiyede veya başka biryerde) bilgisi olan var mı?




 
pratik olmamasını kafaya takma. bir ayda kaparsın. herkes öyle öğreniyor merak etme.


  • saim  (23.08.14 14:29:30) 
Ben araştırmıştım bu konuyu. Rusya çok soğuk bir ülke. Kışın şantiyede t.şakların donabilir. İşçilerle benzer yerlerde kalırsın. Rus halkı biraz cahil. Güvenlik olarak Rusya'yı ben çok sorunlu buluyorum. İyi para kazanırsan git ama yapacağın iş mühendisliğine pek bir şey katmaz. Her gün kalıplaşmış işleri yaparak okulda öğrendiğin birçok şeyi unutursun. Ofis işi olsa iyi ama şantiyecilik zor biraz. Ayrıca Türkiye ve Rusya arasında uygulama fakrlılıkları vardır. Orada öğrendikleri burada tutmayabilir. Bir dene bence.


  • hohoya  (23.08.14 15:07:55 ~ 15:08:21) 
Abi ben olsam sırf görmeye giderdim, en azından birkaç ay kalırdım.


  • buzdagi  (23.08.14 15:30:52) 
25 yaş trenin makasını değiştirip yeni bir hayat kurma fırsatı yakalamak için son yıllardan birisi. bence gitmelisin.


  • prompter  (23.08.14 16:03:09) 
O tecrube ile baska yere gecersin git


  • march or die  (23.08.14 16:42:27) 
@adventchant

gayet güzel araştırdım. metro merdivenlerinde bile kitap okuyorlar. buna da ayrı tavım. hey allahım ya. türkiye'de de birçok şehrin otobüslerinde, metrolarında herkes kitap okuyor. bu bakış açısıyla bizim ülkenin eksiği yok o zaman. cahil olmamak kitap okumakla mı alakalı? makine mühendisliği okuyup at s.ken insan var bu ülkede. siz neden bahsediyorsunuz. rusya bir doğu ülkesidir. kendi topraklarında at koştururlar. yabancıları sevmezler. öyle antalya'da tatil yapan turistlere hiç benzemezler. metroda adam da döverler. yabancısın diye saldırıya bile uğrarsın. hırsızlık, alkol kullanımı çok yaygın. belli başlı şehirleri dışında bence yaşanılacak ülke değil. türkiye'den kesinlikle daha güvenli değil. youtube'da rus kavgalarını bir arat bakalım. mühendislik asıl şantiye işidir demişsin. bu bile çok saçma. okullarda öğretilen mühendislik proje mühendisliğidir. sen bilimsel olarak kağıt üstünde kendine gerçek bir şeyler katabilirsin. şantiye de önemlidir ama özellikle inşaatçılar için olay bir süre sonra rutine bağlar. adamlar paso beton döküyor. ne öğreniyorlar ki bundan? ofiste olsa bir sürü şey tasarlayacak belki de.
  • hohoya  (24.08.14 19:04:14 ~ 19:05:33) 
rusyada yaşamış biri olarak, hem yabancıları çok sevmediklerini hem de halkın büyük bir kısmının cahil olduğunu söyleyebilirim ben de. belki muhafazakar bile diyebiliriz. siz yeni ve farklı olduğunuz için pek istemezler sizi. orada güvenliğinizi sağlayan en büyük unsur yine türklerdir, elçilik görevlileridir.

polis durduk yere sizi tutuklayabilir sadece rüşvet almak için. çok sıradan bir hayat yaşadığım halde ben tutuklandım oradan biliyorum. sebep olarak evimde kuran bulundurmamı göstermişlerdi. extreme conservative mind set yani.

rusçan ve de ıngilizcen varsa avrupayı daha çok tavsiye ederdim ben.

yada git bi gör yaşayabileceğine kanaat getirirsen gidersin.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (27.09.14 12:15:49) 
bir de inşaat mühendisliği hakkında fikrim yok bunlar yaşam standartları hakkındaki genel görüşlerim.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (27.09.14 12:16:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.