[]

Kızlar ve Playstation 3

Playstation 3 - kızlar ilişkisi ile ilgili birkaç sorum olacak:)


1-) Çevrenizdeki kızlar (ve buradaki kız arkadaşlar) playstation kullanıyor musunuz, kullananları tanıyor musunuz?

2-) Kullananlar genellikle hangi oyunları oynuyorlar? PES, Fight Night gibi erkek odaklı oyunlara yönelen çok insan var mı?

3-) Kullananların temel motivasyonu nedir, bu baya önemli. Yani eğlendikleri için mi oynuyorlar, vakit geçsin kafa dağıtalım diye mi, sosyal amaçlar mı var ya da erkek arkadaşlarıyla vakit geçirmek için mi oynuyorlar

4-) Kullanmayanların kullanmama sebepleriyle ilgili hiçbir fikriniz var mıdır?

5-) Son olarak, kullanmayanlar PS3'ün bir oyun konsolundan fazlası olduğunun farkında mı? Kullananlar da oyun dışı özelliklerini değerlendiriyorlar mı?


Çok teşekkür:)

 
erkegim lakin cevremde hem ps3 seven hem de o tur seylerle ilgilenmeyenler var.

1) evet kullanan birini taniyorum. sozlukte de var hatta bu fanatik arkadaslardan : )

2) ben kizlarda genelde adventure oyunlara egilim goruyorum. misal benim nisanlim monkey island'a bayilirdi ama bir pes oynamaya gelince pek zevk almazdi, ama beni kirmaz oynar. ah yavrum yau

3) cogunluk eglence icin oynuyordur. ha, erkek arkadaslariyla vakit gecirmek belki bazilarinin ilk asamasi olabilir ama sonucta bir littlebigplanet oynayan kiz egleniyordur da eminim. vakit gecsin diye ozellikle ps3 alan cok kiz oldugunu sanmiyorum.

4) bu sebepler sunlar olabilir,

a- cok fazla fikri yoktur konsol oyunlari ve insana verdigi zevk anlaminda.
b- fikri vardir, ama bu tarz seylerden hoslanmiyodur. zira bundan hoslanmayan erkekler bile var dunyada, garipsememeli cok bu durumda kizlari.
c- oyun tarzlari hakkinda bilgisizlik olabilir. hep mac veya vurdulu kirdili seylerin oldugunu dusunuyorlarsa belki de, kendilerine gore olmadigini dusunuyorlardir.
d- bu konsolun sadece oyun makinasi oldugunu sanmalari da bir neden olabilir. internete girebilme, film izleme, arkadaslari psn networke ekleme ve sohbet, kamerali goruntu, playstation home gibi seylerden bihaber olmak.
e- ps3 controller'inin kabaligi ve eli bi zaman sonra bi yerlerini sisirmesi veya damarlari etkilemesi. keske xbox360 contoller'i ile kullanilsa veya yeni bi dizayn gelse.

5) 4'te buna degindim.

rica:)
  • la traviata  (06.07.09 18:01:11) 
fira bende sizde kalabilirmiyim? :D O nasıl ailedir öle ütopik :P


  • Rivendel  (06.07.09 18:12:46) 
1)hayır ben de dahil etrafımdaki kızlar kullanmıyor, hatta erkek arkadaşlarım da kullanmıyo(acaip bi çevrem var demek ki)
4)bilgisayar oyunu oynamayı sevmiyorum,sıkılıyorum

  • kanuniye  (06.07.09 18:38:09) 
Oynamayan kizlar daha makbul bence oyun konsollari pes den fifa dan ibaret olmadigi icin ben konsolumu mumkunse bosta gormek istiyorum ve istedigim zaman da catir catir oynuyorum acikcasi.
Kiz arkadasim yok gerci.

  • ozdek  (06.07.09 18:52:35) 
erkeğim.

1- ohoo bi dünya.
2- ps3'ü olan yok ama pes oynuyorlar genelde.
3- eğlendikleri ve vakit geçirmek istedikleri için.
4- salakça bir şey olarak görmeleri.
5- hayır değiller. kullananların bile o kadar farkında olduğunu sanmıyorum.
  • suursuz deve  (06.07.09 20:05:39) 
cevapları okumaya çok üşendim ben bi hanım(!) olarak cevap veriym

1- kullanıyorum oynuyorum ev yetmiyor psp de kullanıyorum
2- genelde pes nfs guitar hero
3- eğlendiğim hoşuma gittiği için oynuyorum
4- yok
5- pspyi oyun dışında kullanıyorum da ps2yi kullanmıyorum

ha bu arada ps3 yok malesef 2 için cevapladım :)
  • orange coffee  (06.07.09 20:44:10) 
1. kullanmak ne kelime somuruyorum.
2. pes oynarım fifa da oynarım, esimi aglatırım hatta. resident evil, tomb raider ve bu tarz oyunlari seviyorum daha cokca. guitar hero ise ayri bir sey. oyun degil o, bir yasam bicimi evet.
3. hem egleniyorum hem vaktimi super bir is yaparak degerlendiriyorum (bence eglenerek vakit oldurmek harika bir sey yahu).
4. bazi insanlar hic gelemiyor oyun konsolu veya pc oyunlarina, bu kesimin cogu da kizlar oluyorlar. oyanamayi sevmeyen ama oynayani izlemekten hoslanan kizlar da pek cok. hem ilgi hem de bu tur aktivitelerde yetenek eksikligi dolayisiyla boyle olmalilar sanirsam.
5. ps3un oyun disi isleverini gerceklestirmek icin baska aletler kullandigimdan, muzik dinlemek vs icin ps3 e rabet etmiyorum pek. amma blueray film olayini coskuyla yasiyoruz bazen.
  • islakkedisudankorkmaz  (07.07.09 00:31:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.