[]

verinin km bazinda hizi var mi?

Fiber veya dsl hat uzerinde (farketmez) verinin bir noktadan digerine ulasimi sn/km olarak hizi olculebiliyor mu?

Misal isik hizi olan 300.000 km'lik bir kablo ceksek, veri bir uctan digerine ne kadar surede ulasir?


 
Isik hizi diye biliyorum, yani teorik olarak cevap istiyorsan bu.


  • delifaruk  (23.08.14 13:15:35) 
bu olabilir mi bahsettiğiniz? -> en.wikipedia.org


  • boshi  (23.08.14 13:19:13) 
kablo fiber ise 1 saniyeden birazcık daha fazla sürede ulaşır. ama birazcık fazla kısmı ,0001 gibi olsun hadi. klasik ethernet kablosunda ise direnç olacağı için biraz daha fazla sürer.


  • himmet dayi  (23.08.14 13:22:17) 
Eğer iki nokta arasında kesintisiz, tek bir kablo bağlantısı olsaydı veri ışık hızıyla gidecekti. Ancak arada hub, switch, router gibi cihazlar var. Bunlar veriyi çeşitli işlemlerden geçiriyorlar. Bu arada da zaman geçiyor.

Çok basit bir şekilde ping atarak süreyi öğrenebilir aradaki mesafeye bölerek hızı hesaplayabilirsin. Ancak bu hesap verinin gerçekte dolaştığı yoldan bağımsız olur. Internet üzerinde verinin gerçekte dolaştığı yolu öğrenme şansın yok diye biliyorum. Trace ederek hangi sunuculardan geçtiği bulunabilir ama verinin hub, swicth gibi pasif cihazlar geçtiğini göremezsin.
  • zombi  (23.08.14 14:28:43) 
teorisel olarak paket sizden çıktığı anda ışık hızında haraket etmeye başlar, ancak yukarıda da bahsedildiği gibi router, switch vb. cihazlarda duraksamalar yaşar.


www.youtube.com
  • selam  (27.08.14 19:01:47 ~ 19:08:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.