[]

Iphone Wifi Problemine çözüm.

Merhaba sevgili insanlar,

Garanti süresi dolmuş bir Iphone 4s sahibi bir insan evladı olarak, sürekli wifi bağlanma problemi yaşadığım süreçte sinirlerimin alt üst olduğu, telefonumun nokia 3310a dönüştüğü, dünyadan bihaber kaldığım günler yaşadım.

Bu dertten muzdarip kişiler olduğunu/olabileceğini düşünerek bu duyuruyu açıyorum. Bu bir soru değil elbette ama kesin bir duyuru mu onu da bilemedim o nedenle her ne kadar hiç bir teknik yanı olmasa da teknik olarak açıyorum.

Öncelikle bahsettiğim sorun wifi bağlanma tuşunun griye dönüşerek hiç bir şekilde ağ bağlantısı sağlayamaması idi, ta ki teknik servise göndermeden, para harcamadan bu işi nasıl çözerim diye araştırma yapana kadar. Bir sürü şey denedim hiç biri çare olmadı.

En sonunda bir forumda fön makinesi ile (evet bildiğimiz genelde biz kadınların kullandığı saç kuruttuğumuz alet) ısıtma yöntemini okuyana kadar.
Nasıl olabilir allah allah saçmalık filan derken bunu denemeye karar verdim ve yazılanları yaptım.
1. telefonumuzu tamamen kapatıyoruz ve düz bir zemine ters şekilde koyuyoruz, fayans, mermer vb. olması önemlidir.
2. Telefonun flaşının tam yanına üst kısmına (fön makinesinin yarısı açıkta kalacak şekilde denk geliyor)o bölgeyi bir 2-3 dk. boyunca, güzel ısıtıyoruz.(Başta ısıtmaktan korkmanız normal zamanla alışıyorsunuz)
3.Telefonun o kısmı dokunalamayacak kadar ısınıyor ama problem değil. Alıp, başka bir yerde oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. Soğuyunca açıyoruz ve artık wifimız çalışıyor:)

Bu bende işe yaradı, tavsiye ettiğim kişilerde de işe yaradı. Tabi telefonu patlatma ihtimaliniz de olabilir orasını bilemeyeceğim ve sorumluluk kabul etmem. Teknik olarak da soğuk lehim miymiş neymiş öyle bir açıklaması var ama ilgilenmiyorum ben, bilen biri varsa aydınlatsa ahir ömrümde bir şey daha öğrenmiş olurum iyi olabilir.

Wifi çalışmadıkça ısıtıp düzeltiyorum ve bir ısıtma yaklaşık 1 ay gidiyor :D Az önce 6.yı yaptım ve yine oldu:)

Wifi çalışınca mutlu oldum ve herkes faydalansın istedim.
Sorusu olan mesaj gönderbilir.
Sağlıcakla kalın..

 
Aydınlatayım. SMD diye bir montaj teknolojisi var. Elektronik bileşenler direk devre kartının üzerine monte ediliyor. Amaç montaj maliyetini düşürmek. Şu anda en popüler imalat yöntemi bu. Laptoplar falan hep böyle üretiliyor artık.

Bu sistemle üretilen cihazlar kullanım sırasında ısıdıkça genleşme farkından dolayı lehim yerlerinde stres ve yıllar içinde çatlaklar oluşuyor. Mikroskobi çatlaklar dirence ve daha çok ısınmaya sebep oluyor. Taa ki cihaz gümleyene kadar. Bu cihazları ısıtılarak lehimlerin tekrar birleşmesi sağlanarak tamiri yapılıyor. İşlemciler için BGA Reball makinarı falan var hatta.

Eski laptopların aşırı ısınması, PS3, XBOX'ın arızaları falan hep bu yüzden. Piyasada bozuk laptopları alıp bu şekilde tamir edip tekrar satan dükkanlar var.

ps: bir süre sonra tekrar bozulma ihtimali yüksek.
  • zombi  (23.08.14 12:21:34 ~ 12:23:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.