[]

Ingilizce baglac sorusu

... the rise of high tech agriculture, food supplies remain inadequate.
Althought
Despite
Following
In contrast to
However
Cevaba however demiş, diğerleri neden olmaz?

 
Pardon despite imiş doğru cevap. Neden despite? Neden diğerleri olmaz?


  • gonul_isleri  (23.08.14 00:01:16) 
Although + ozne + fiil
Following dese diger tarafin da olumlu olmasi gerekir.
Howeverdan sonra virgul kullanilir.
In contrast to dan sonra da isim gelir ama iki tarafta da ayni sekilde bir eylem olmasi gerekir. Mesela in contrast to the developments in the agriculture, food supplies remain inadequate.
  • letheavendangered  (23.08.14 00:17:41) 
Mobildeyim edit yapamiyorum.

Hatta "however, ozne + fiil"
  • letheavendangered  (23.08.14 00:19:03) 
niye in contrast to olmuyor pek anlamadım ama. rise da isim development da isim.


  • mistreated  (23.08.14 00:47:51) 
in contrast rağmen manasını vermiyor.

burda ihtiyacımız olan rağmen. daha çok in spite of, despite ve although ile verilir.

in contrast to olayında karşıtlık şart: birinde bi şey var, buna karşıt olarak diğerinde yok. burada karşıtlık yok tam olarak.
  • tina hoffmann  (23.08.14 01:07:51) 
nasıl karşıtlık yok yahu? tarım teknikleri gelişmekte ama yiyecek arzı halen yetersiz. bundan güzel karşıtlık olur mu?


  • mistreated  (23.08.14 02:05:25) 
Cümleleri o dilin kendi mantığı içinde düşünmek yerine türkçeye çevirip anlamaya çalışınca böyle işin içinden çıkılamıyor. "In contrast to" ve "despite" kalıplarını türkçeye benzer şekilde çeviriyoruz, aşağı yukarı "rağmen" anlamını veriyorlar. Ama ingilizce içinde kullanım alanları farklı. Despite tam olarak bizim "rağmen" ile kullandığımız şeye denk gelirken, in conrast to birbirine benzeyen/yakın iki şey arasındaki farklılıkları vurgulamak için kullanılır.

"In contrast to the rise in short term rates, long term interest rates have remained stable"
  • fengari  (23.08.14 13:36:32) 
in contrast to daha çok aksine gibi bi anlam veriyor sanırım. ama despite direkt rağmen anlamı veriyor. cümlede cümlede olumlu bi durum olmasına rağmen(!) yetersiz kalmış bi durum var.


  • ruh i tibbiye  (24.08.14 23:14:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.