[]

İlginç bir huy var bende

Size bir huyumdan bahsetmek istiyorum. Buna benzer davranışlarım oluyor da size en anormalini anlatayım.

Mesela arabayla E-5'te 80'le falan giderken diyorum ki "5 saniye gözlerimi kapatayım" diyorum. Veya "5 saniye direksiyonu bırakayım, kesinlikle dokunmayayım" diyorum. Genelde 5 saniye kadar kapalı tutmaktan korkuyorum ama yine de 1 saniye kapatmak bile çok saçma bence. Direksiyonu bırakınca da 3. saniyede falan bariyere girecek gibi oluyorum, düzeltiyorum.

Nasıl bir psikoloji bu? Sırf araba kullanırken değil. Daha az riskli durumlarda da buna benzer şeyler yapıyorum. Mesela en zevklisi gözleri kapatıp merdivenden inmek. Basamaklar bittikten sonra atılan adım baya heyecan veriyor.

 
buzlu badem denemelisin..tam bi heyecan fırtınası..


  • defnex  (22.08.14 23:08:51) 
Ya benim en en en en sevdigim sey gozlerimi kapatarak yurumek super bir his bayiliyorum ama eziliyodum da az kalsin


  • mula  (22.08.14 23:08:59) 
ben küçükken yani epey küçükken 14-15 yaşlarında, otobüse bindiğim duraktan sonra gözlerimi kapatır, yolu ezberimde canlandırır, dönüşlerde falan nerede olduğumuzu az çok tahmin etmeye çalışırdım, genelde tutardı. bu da böyle bir anımdı işte. pek alakası olmayabilir ama yazmak istedim.


  • streak  (22.08.14 23:10:55) 
psikolojiyi bilmiyorum da halk arasında "salaklık" deniyor.


  • devilred  (22.08.14 23:13:24) 
obsesif kompülsif bozukluk gibi geldi bana. diken üstünde durma durumu sana heyecan veriyor. takıntılı olmak gibi. düşündüğünü yapmazsan kendini kötü hissedersin büyük ihtimal. canından olmadan git tedavi ol.


  • hohoya  (22.08.14 23:16:54) 
@hohoya Yok ya, kötü hissetme falan yok. İyi bile hissediyorum yapmadım diye.


  • aguilas negras  (22.08.14 23:21:31) 
bir gece farları kapatıp açmak değildir.


  • kangele  (22.08.14 23:28:21) 
@aguilas negras

bir şeyi yapmak sana heyecan veriyor, bir de onu yapmamak sana heyecan veriyor. o zaman sen genel olarak heyecanlı birisin. bu bile bir takıntı aslında. o şeyi yapmadığına sevinmek bile o şeye takıldığını gösteriyor. şeytan böyle anlarda kulağa fısıldamayı çok sever. bir bakmışsın istemediğin şeyleri yapıyorsun. macera arama. sonu kötü biter böyle şeylerin.
  • hohoya  (22.08.14 23:31:25) 
@yesilimtrak Yok ya düşünmüyorum tabi ki.

@hohoya Tabi, haklısın. Ama yapmadığıma sevinmek dediğim, "iyi oldu la yapmadığım, yapsam güzel bişey mi olacaktı ki" diyorum.
  • aguilas negras  (22.08.14 23:48:40) 
aynısı bende de var. aynısı.


  • yapma volkan  (22.08.14 23:59:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.