[]

buna psikolojide bir şey deniyor mu?

mesela çok iyi bir kitabı bitirdiğimde "bende niye öyle yetenek yok?" diyorum sonra da edebi yeteneğimin olamayışına üzülüyorum.

mesela çok iyi bir şarkı, müzisyen dinliyorum, tam insanın kalbine dokunan cinsten bir şey. "ben niye böyle şeyler yazamıyorum/yapamıyorum veya söyleyemiyorum" diyorum.

ya da etrafımda çok başarılı bir insna görüyorum, kendimden nefret ediyorum böyle değilim diye.

istanbul üniversitesi, marmara üniversitesi, boğaziçi üniversitesi, odtü, ankara üniversitesi gibi kalieli büyük üniversiteleri gördükçe ağlayasım geliyor öyle yerlerde okuyamıyorum diye.

genelde kendimi çok ama çok aptal hissediyorum.
buna benzer bir duyuru açmıştım birkaç hafta önce: eksiduyu.ru

işte o duyuru da bu hissettiklerimin bir parçası.

ben normal miyim?

 
odtü terkim. büyütme odtüyü. şimdi de hukuku kazandım yine pek mutlu değilim. niye? çünkü boğaziçi işletmeyi istiyodum :)

emeksiz yemek olmaz diye bi laf vardır. ama senin istediğin cevap tam olarak şudur: tr.wikipedia.org

not: bu arada marmaraya kaliteli dedin ya ne diyim sana :)
  • error522  (22.08.14 23:11:05 ~ 23:37:17) 
sıradan birisin. farklı olmak biraz kader işidir. müzisyen şarkısını söylerken görüp geçirmişliğiyle söylüyordur. içinde yaşanmışlık vardır. iyi bir çalışma sonucunda ortaya çıkmıştır. üniversiteler de aynı şekilde. iyi bir liseye gitmişsindir, hep çalışkan kişilerle beraber olmuşsundur ve iyi üniversiteye girmek kaçınılmaz olmuştur. tavsiyem bir şeyler yaşaman.


  • hohoya  (22.08.14 23:11:43) 
buna neden kıskançlık denmemesi gerektiğini anlamadım. bir de şeyle de alakalı (bkz: kendinin sıradan biri olduğunu fark etmek) işini becerememek, potansiyeli gerçekleştirememe hissi vb.


  • acccra  (22.08.14 23:19:47) 
@podrosok & @error522: aslında ortada tembellik yok. evet, beni olumsuz olarka etkileyen durumlar da oldu, oluyor da. ama yine de ben başarmaya çalıştıkça başaramıyorum...

@acccra: kıskanmıyorum ki. gördüğüm iyi bir şeyi ben neden elde edemiyorum, buna üzlüyorum. başkasında gördüğüm her güzellik beni kendilerine hayran bırakıyor, kıskançlık yok yani.
  • m e b  (22.08.14 23:39:27) 
obsesif kompulsif ben niye x değilim bozukluğu. diye biliyorum


  • lcnkr  (22.08.14 23:45:08) 
Bir psikolog olarak şunu söylemek isterim ki kendine dair farkındalığın ve öz saygın oldukça az. Kendini başkaları ile kıyaslayıp değersizleştiriyorsun. Ayrıca kıyas yaparken bunu dış görünüşe göre yapıyorsun.Her insanın güçlü ve zayıf yanları olduğunu kaçırıyorsun. Belkide başkalarıda sana imreniyordur. Bu konuda desteğe ihtiyacın olduğunu düşünüyorum.
Çünkü bu duygu durumu gün geçtikçe seni netleşecek ve ileri gitmeme olacak.

  • psikologdenizce  (23.08.14 00:01:50) 
@psikologdenizce: profesyonel yorum için teşekkür ederim.


  • m e b  (23.08.14 00:16:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.