[]

vergiden düşme olayı ne

hep geyikleri vardır ya arabayı kirlaıyolar almıyolar vergiden düşüyüolar yaee bunun gibi aklınaza gelen baska geikler de var mı




 
Geyir degil ki, sirkete masraf gosterip vergiden dusersiniz is ile ilgili harcamalarinizin bir kismini.


  • crown  (22.08.14 22:44:29) 
o zaman vergi ödeyen mal mı gider reklam yapar sponsor olur eğitiine sponsor olur suna olur buna olur gider araba kiralar


  • murtazaaaaaa  (22.08.14 23:15:07) 
deli deli konuşmayın. 100 tl harcayıp 20 tl'sini vergiden düşüyorsun. 20 tl vergi ödemeyeyim diye 100 tl harcanır mı? O dediğiniz sahte fatura bulmakla olur. Gerçekten harcama yapılmaz bu mantıkla.


  • [silinmiş]  (22.08.14 23:18:28) 
kısa zaman önce girişimcilik dersinden öğrendiğim kadarıyla eğer limited şirketi isen herbir fişi vergiden düşebiliyorsun mantıklı harcamalarda.
öncelikle %18 lik vergiyi herkes öder.bundan kaçış yok insanların vergiden düştüğü şey %20 olan gelir vergisidir.
ama büyük yatırımcılar bu vergiyi ödemek yerine yeni yatırım yapıyor.
mesela bir holding düşün iş planlarına göre 5 yıl içinde toplam 10 milyon gelir vergisi ödemeyi öngörüyor finansçıları,yönetim de bu paranın kesinlikle şirketten bu paranın çıkacağını bildikleri için üzerine bir kaç milyon daha koyarak herhangi bir sektörde yeni bir yatırım yapıyorlar.bu durumda yeni bir yatırım yaptığın için o gelir vergisini ödemekten muaf oluyorsun ama yeni kurulan işinin gelir vergisini ödemek zorunda kalıyorsun tabi ki onunla da bir yatırım ya da reklam sponsor ıvır zıvır yapmazsan.Hatta şu bile yapılıyor ben şirket ortağıyım gidiyorum herhangi bir yerden bir ev satın alıyorum.100 bin liraya sonra da holding olarak o binayı kendimden satın alıyorum 1 milyona bu nu da yatırım olarak gösterebiliyorsun ve yine muaf oluyorsun.
yani oldukça kolay bu işleri evirip çevirmek mevzuatta çok açık var.Abd deki gelir takip sistemi burada olmadığı için çok ta problem olmuyor.
bunları yapamıyorsan yüklü miktarda kesilmiş faturaların olması gerekiyor yani para vermeden kestirdiğin faturalardan kastediyorum o işte de dikkatli olmak lazım zaten ben bunu tasvip etmiyorum ama madem soruldu bildiklerimi yazayım istedim.faturayı aldığınız kişinin de faturayı temin ettiği kişilerin bile sağlam olması gerekir ki size verilen faturalar boş çıkmasın zaten cezaları çok fazla hapse kadar gider.
douchebag in de dediği gibi eğer sırf gelir vergisi ödememek için işine yaramayacak harcamalar yapmak çok saçma ama yukarıda yazdıklarımın paralelinde parayı evirip çevirebilirsin
  • arafa  (23.08.14 00:37:05) 
Gelir vergisinden dusulur. Gelir vergisi demek ettigin karin yuzde 20 sini devlete odemek demek (limited icin) 100 tl ye araba kiralayip gider gosterdiginde gelirin 100 tl daha az gozukur. 1000 tl gelir icin 200tl gelir vergisi odersin, 100tl lik araba kiralayip gider gosterdiginde 900 tl gelir elde etmis olursun ki bunun yuzde 20 si olarak 180 tl gelir vergisi odersin. yani ne oldu, 20 tl daha az vergi odemis oldun, ama 100 tl arabaya odedin. 100 tl nin 20 tl si vergiden duserek cebine kaldigi icin 80 tl cikmis oldu senin cebinden. Odedigin para kadar vergiden dusmek diye birsey yok. Oyle olsa bedava araba kiralamis olursun.

Kisacasi: @douchebag +1
  • delifaruk  (23.08.14 00:47:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.