[]

yds hakkında

sonbahar başvurlarını kaçırdım daha geç olur sanıyordum bitmiş bile..

benim planlarıma göre bu sonbaharda bir tane dil sınavına girmem lazım, sorum ise şu,

yds ye denk sayılan hangi sınavlar var sonbaharda yapılacak?

birde bilenler zahmet olmazsa 40 yds puanına karşılık geleni yazabilirse sevinirim.

teşekkürler.

 
toefl'da ielts'de çok sıklıkla yapılıyor ancak ben de dün baktım yakın tarihler dolmuş. ekim itibariyle rahat.


  • pofudukayi  (22.08.14 20:42:22) 
dokuman.osym.gov.tr
ielts denkligi kaldırıldı sacma bi kararla ve pearson pte sinavi geldi. Toefl zaten var. Ayrica osymnin sitesine girip yabanci dil esdegerliliklerini kac puan neye denk geliyor görebilirdiniz. Yine de paylaştım.

  • karacigerim vur kadehlere  (22.08.14 20:55:10 ~ 20:55:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.