[]

rusya ne yapıyor?

şimdi de doğu ukrayna'ya dalmışlar, pentagon "çekilin lan çekilin" demiş hemen falan. ben bu sözlükteki haber paylaşan elemana (hırvat taraftarın göğsünü yalayan türk) güveniyorum çoğunlukla. kaynak falan da veriyor, kendisinin sağlam istihbaratı olduğunu da düşünüyorum, gazeteci olabilir belki?

neyse, sizce nereye varacak bu? savaş meraklısı değilim ama ben bu tip gerginlikler uzun sürdüğü zaman inanılmaz rahatsız hissediyorum kendimi. yani ya sktir olup gitsinler ukrayna da rahatlasın veya savaş çıksın, olsun ve bitsin istiyorum. böyle sürekli bi gerilim, sürekli bi belirsizlik ve şiddet havası hakim.

rusya bildiğim ve gördüğüm kadarıyla henüz geri adım atmadı ve her türlü yaptırıma karşı elinde kozu var. "5 sene sonra kendinizi nerede görüyorsunuz" sorusunun cevabını çok merak ediyorum. bi tarafta ışid pkk falan var tepemizde rusya'yla ukrayna kapışıyo, bu ne yav.

 
neye yarayacak derken, rusya bu. şuan amerika'ya meydan okuyabilen en büyük güç. e haliyle stratejik konumunu falan düşünmek zorunda. ukrayna ab'ye ve dolayısıyla abd'ye yakınlaşmak istediği için rusya ukrayna topraklarına girdi, bir kısmını kendi topraklarına kattı. eğer yapmasaydı, ab abası altında abd ukrayna'da oldukça fazla askeri ve stratejik faaliyetlerde bulunup rusya'yı tedirgin edecekti, ki ukrayna hemen rusya'nın dibi.

rusya ukrayna'nın, belarus'un, gürcistan'ın ve diğer pek çok sovyet ülkesinin diğer kutuplara yaklaşmasına izin vermez. putin eski kgb isimlerindendir ve rusya'nın stratejik gücü için her türlü savaşa girer.

edit: rusya geri adım atmaz ve yaptırımlar rusya'yı çok etkilemez. aksine yaptırım yapacak ülke etkilenir, çünkü rusya dünya'nın en zengin kaynaklarına sahip ülke. ülkede yok yok. 5 yıl sonra hiçbir şey olmayacak, en fazla ukrayna komple rusya'nın olur.
  • lesmiserables  (22.08.14 20:28:27 ~ 20:32:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.