[]

Siyahlara neden kötü davranıyorlar

Amerikada ilk üniversiteye girişleri bile olay olmus.İnsan sırf derisinden dolayı dışlanabilir mi?
Bir de siyah devleti yada siyahi gerilla diye bir şey oluşmus mu? Yani bizdeki pkk gibi bir yapıları olmus mu abd de?



 
(bkz: john brown)

not: "bizdeki pkk gibi" derken? john brown'un masum sivilleri öldürdüğünü, başka devletlerden yardım aldığını, halkı haraca bağladığını, uyuşturucu kaçırdığını falan sanmıyorum. ha sen pkk'yı "özgürlük savaşçısı" olarak gördüğün için böyle bir benzetme yaptıysan zaten konuşacak pek bişey yok.
  • loser blueser  (22.08.14 20:11:12 ~ 20:14:28) 
Geçmişte çok saçma şey yapılmış işte. Adamlar en azından sürekli hakkında filmler yapıyorlar, kendilerini eleştiriyorlar. Biz onların zamanında yaptıklarının benzerini yapıyoruz ama kabul bile etmiyoruz.


  • i was made for you  (22.08.14 20:15:39 ~ 20:16:07) 
@i was made for you
Ne yapıyoruz mesela?

  • mornie  (22.08.14 20:23:48) 
@mornie, sence ne yapıyoruz bir düşün bakalım? sırf insanın şivesinden dolayı aşagılamıyor musun? ya da ten rengi ya da kılının tüyünün fazlalığı..

bir insanı ha siyah diye aşagılamışsın ha kürt diye. ikisi de aynı derece insafsızlık.
  • nun  (22.08.14 20:29:53) 
@nun valla ben şu ana kadar dediklerinin hiçbirini yapmadım. Şahit olduğum bu tür şeylerde de gösterebileceğim en sert tepkiyi gösterdim. Ayrıca tabii ki bir insani aşağılamak kabul edilebilir bir şey değil ama siyahilerle kürtleri aynı kefeye koymak, işte asıl insafsızlık bu.
Hayır ayrıca nedir bu düşmanlık? Ortada bir yanlış varsa tepkinizi gösterin. İnsanları sürekli mağdur yapmaktaki amacınız nedir?

  • mornie  (22.08.14 21:04:00) 
günümüz için söylersek siyahların çoğu hırsızlık, gasp, cinayet gibi işlere bulaşıyor. kimse düzgün insanlardan nefret etmez. türkiye'de de ben şahsen çingeneleri ve kürtleri sevmiyorum. benim şehrime kattıkları sadece hırsızlık, gasp ve ölümler. sen canına malına kastedenleri sever misin? ben şahsen sevmiyorum.


  • trakyali gulyabani  (22.08.14 21:10:29) 
ırkı farketmez ister türk ister kürt,şive zaten aşagılanacak biseydir bi şartla. kişi büyük şehirde yasayıp düzgün konusan insanlarla muhatap olup hala kusacakmıs gibi konusuyorsa asagılanır.istanbulda okumus,halen de burda yaşayan 30 yasında ama hala siveli konusan tonla insan var.ben onu asagılarım arkadas.köyünden hic cıkmamıs birini elbette asagılayamazsın. kimse kürtleri ten rengi yüzünden asagılamaz.uzayda mı yasıyosunuz nedir? gören de türkler kıllı kollu diye kürtlerin derisini yüzüyor.entellik ayagına iyice ikiyüzlü oldunuz.


  • bes  (22.08.14 21:12:57) 
@bes, herkes istanbul türkçesiyle mi konuşmalı? bunun sebebi nedir? sana kibar geldiğin için mi öyle istiyorsun? ayrıca hayatım boyunca entelektüelite karşıtı olmuşumdur. bu yazdıgımın neresinden entelektüel olmaya çalıştıgımı çıkardın onu daha çok merak ettim. bir de kıllı bir adam gördüğünde ya da kaşları birleşmiş bir insan gördüğünde agzınızda tükürükler çıkararak gülmüyor musunuz? o istanbullu agzınızla ''2 tane bıyıgı var adamın' demiyor musunuz?

@mornie, kimi magdur yapmışım ben gerçekten dediklerini anlamadım. benim direk şahsına bir eleştrim yoktu genele konuştum senin üzerinden. senin ırkçı biri olup olmadıgını bilmiyorum ve kendin de öyle olmadıgını söyledin. ne mutlu sana. anca bu duyurunun altında da görebileceğin gibi bir sürü hasta insan var.
  • nun  (22.08.14 21:27:44) 
kıllı,kaşı birlesik adam görünce niye güleyim manyak mıyım ben.şive konusunda evet herkes düzgün türkçe konusacak arkadas kusura bakma


  • bes  (22.08.14 22:02:56) 
@mornie
Bilmiyormuş gibi konuşma lütfen, öyle bir ülke ki on yirmi sene öncesine kadar Kürt diye bir şey yok herkes Türktür diye bir zihniyet vardı, iki sene öncesine kadar millet her sabah Türküm diye çığırttırılıyordu.

Şive konusunda ben de katılıyorum, ırkın şiveyle alakası yok, herkes düzgün konuşacak. Egelilerin konuşması rezalet, böyle iğrenç bir konuşma tarzı olabilir mi? Ya da Karadenizlilerin, anlaşılmıyor ne dedikleri. Sakıp Sabancı taklit mi yapıyordu bilmiyorum ama o da berbat konuşuyordu. Hayır yabancı bir ülkede doğsan şiven olur tamam direkt doğduğun ülkenin dilini düzgün konuşamıyorsan bir problem var. Biz İngilizce öğreniyoruz onu bile düzgün konuşmaya çabalıyoruz adam ana dilini konuşamıyor.
  • i was made for you  (22.08.14 23:31:40 ~ 23:36:08) 
@i was made for you.
''Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür."
Ha çok bunaldıysan Güneydoğunun biraz aşağılarına inebilirsin. Yılın bu zamanı çok güzelmiş oralar.
  • mornie  (23.08.14 01:21:44) 
nasıl da herkesin içerisindeki faşist duygular açığa çıkmış biri ya sev ya terk et e getirmiş konuyu birisi tek dile getirmiş. sizin sözde saygınız da tahmin ettiğim gibi bir yere kadar


  • nun  (23.08.14 15:18:43) 
Emre us
Neydi bu çocuğun günahı? Niye öldürüldü? Ona buna faşist diyeceğine bi cevap ver sen. Saygıymış. Kim bu çocuğa saygı duydu?

  • mornie  (23.08.14 16:23:11) 
senin gibi kana susamış ya sev ya terk et diye bagıran insanlar öldürdü. 30 sene önce kürt köylerini yakan türk devleti öldürdü. 1937 de dersim'i hava bombardımanına tutan sabiha gökçen öldürdü.


  • nun  (23.08.14 16:35:24) 
tabi ki dışlanamaz, dışlanmamalıdırlar ama yaşanmış bazı şeyler tabi. yine de pkk gibi bir yapı oluşmamış ve oluşamaz da zaten.adamın götünden kan alırlar.
zenciler pkknın yaptıklarını yapmış olsalar o devlet bunların topunu yakar, geriye kalanlara tazminatlarını ve senede bir kere ağlama hakkını verir arkasına yaslanırdı.

ayrıca bu kürtçüler çok komik ya.
bunlara sorsan asker gitmiş "oo kürt yakarım bi köy" demiş elinde meşale cadı avlar gibi köy yakmış.
oradaki "halk" teröriste her anlamda destek versin, gündüz bakkal akşam çakal olsun ondan sonra tsk gelip sikerim tımarınızı dağılın lan dediğinde "dövlet bözi yakir" diye ağlasın. ne güzel lan.

yine aynı isyankekolar marabalarına güvenip madem aşiretiz neden devlet olmuyoruz diye devlete baş kaldırsınlar, ordu gelip gerekeni yapınca da sabiha gökçen bözi bombalir diye ağlasınlar. ne güzel lan x2

sabiha gökçen manyak zaten durduk yere atlamış uçağa bombalamış kürtleri dimi kürtçü kardeş?

bugün de hepimizin gördüğü gibi askeri taciz ettikten sonra hak ettiğini alan kürt, asker bize saldırıyor" diye anıra anıra koşuyor ve hiç utanmıyor, "ulan ben askere kimlik sordum posta koydum el kol yaptım sümsüğü yüzüme vurdu ne saldırması, kim inanır bu yalana" demeden kameraya çekiyor.

lice'de heykel yıkılırken gaz bombası atılıyor bunlar sosyal medyada asker bizi tarıyor diye yazıyor ve hiç utanmıyorlar.

bunların dedeleri de bugün pkklı heykeli dikip yıkıma gelen askerleri görünce asker bizi tarıyor diye yazanlar gibi goygoycuydu.
hani annesi bakmıyorken abisine tokat atan, abisi dövünce de "anneaaa abim beni dövüyor" diye ağlayıp abisinin annesinden dayak yemesini sağlayan piç kardeş neyse kürtler de bizim için o.
onlara sorsan kardeşiz ama kimse yokken her türlü boku yiyip hak ettiklerini alınca da dünyaya ağlayan kardeş. kalleş.

köye saklan içerden askere sık, asker gelip dağıtınca da anneye "köyümüzü yahuyorlar diye ağla"

şehirde yapı kur devlete isyan et, ordu gelip dağıtınca da anneye faşikler bombaladı diye ağla

.
.
.
böyle gider bu. düzelmez. neden? çünkü yüz verildi ve tamamen olaya yumuşak yaklaşan hükümetlerin suçu.

mesela serap eser'i de işgalci tece yaktı, 54k'ya molotof atmaya çalışanlar da faşik köy yakan tece askeriydi dimi kürtçü kardeş? hey yavrum benim.

terörist beyni bu kadar çalışıyor işte yapacak şey yok.

edit: serap eser'i yakıp otobüze molotof atanlar mitçiymiş, ayrıca köyleri falan da zevk için yakmışlar şimdi geldi haberi. kesin bilgi yayalım.

edit2: küfürlü mesaj atıp mallara ekledim!!bir11!!bir diye ağlayacaklar zahmet etmesin. eklesin geçsin.
  • azizakin  (23.08.14 17:04:54 ~ 17:11:10) 
osman pamukoğlu?


  • nun  (23.08.14 17:18:56) 
@nun evet ta kendisi.

arkadaşa kaçacak mağara gösterin.
  • azizakin  (23.08.14 17:24:14) 
podrostok +1

kendin okuyuver bence, soruna da insan gibi cevap verilmemiş zaten.

libcom.org
libcom.org
  • soso  (23.08.14 18:09:29 ~ 18:12:20) 
Dersimmiş. Ne yapacaktı sabiha gökçen? Gerici, ingiliz piçlerine al buralar senin olsun istediğini yap mı diyecekti?
Bak sen bilmiyor olabilirsin ama ben karnı deşilen hamile kadınları, oğlunu vermezsen tüm aileni yakarım tehditlerini, tüm ailesi öldürülen insanları birinci ağızdan dinledim.
Bana kana susamış diyeceğine en azından, acımız tazeyken ne konuştuğunu bil. Mağdur olmanında bi yolu yordamı vardır. Hem öldürüp hem tsk öldürdü demek pkk'lar için bile aşırı değil mi?
  • mornie  (23.08.14 18:28:31) 
@mornie,

kürtlerin mağdur oldugunu kabul edip de yine de bu devleti savunan ilk kişisin sanıyorum.
ayrıca bir insanın türkiye cumhuriyeti vatandaşı olması onun kürt oldugu gerçeğini değiştirmez arkadaşım. önce bu ayrımın farkına varmalısın.
senin birinci agızdan duydugun şeyleri ben arkadaşlarımla birlikte yaşadım.
doğuda sırf türk bir aileye kız vermediği için katliama ugrayan ailelerle iç içe yaşadım. askerin onlara nasıl davrandıgını ben samimi dostlarımdan duydum. her gün sokaklarında tankların gezdiğini anlattılar bana. ki çok da geriye gitmeye gerek yok benim yaşım 27 ve arkadaşlarımın da öyle.

ayrıca dersim katliamı ingilizler falan bişeyler demişsin bu dediğinden hiç bir şey anlamadım doğrusu.

bu tartışma sabiha gökçenin ingilizleri oradan defetmek için hava bombardımanına tuttugunu duydugum zaman zaten bitmişti benim için :) saygılarımla
  • nun  (23.08.14 23:39:41) 
İngiliz piçinin neresini anlamadığını anlamadım açıkçası. Bildiğin piç işte. Hakaret etmek için söylemiyorum yanlış anlama. Gerçek bu.
İkincisi ortada bir mağduriyet varsa ki olabilir yoktur demiyorum, benimde bir vatandaş olarak bir sürü mağduriyetim var. Devletin suçlu olduğunu düşündüğüm bir çok konu var ama tutup da hiçbir zaman vatan hainliği yapmadım. Binlerce askeri öldürmedim.
Hayır sadece asker öldürülse derim ki bunlar vatan haini, hamile bir kadının karnını deşmek nedir? Bir ailedeki üç çocuğu kurşunlamak nedir? Bana bunu mu savunuyorsun? Yapmadılar diyemiyorsun hala asker şunu yaptı bunu yaptı diye saptırıyorsun. Önce hangi gerekçe çocuğunu dağa gönder yoksa seni de karını da oğlunu da gebertirizi haklı çıkarabilir?
Bunu nasıl savunabiliyorsun? Hala da asker de asker. Yahu dün görmedik mi videoda. Yol kesip gelen askere elinde sopayla, el kaldırarak üzerine yürüyüp kimlik sor. Dayak yedikten sonra da asker bize saldırıyor diye kaç. Bi taraftan da taş at. Ya kendiniz çektiniz kendiniz koydunuz be.
Tartışma benim için de bitmiştir. Pkklıların ve ona destek verenlerin kökünün kuruması dileğiyle. Saygılarımla.
  • mornie  (24.08.14 02:07:37) 
bu arada şu gereksiz tartışmaya giresim yok da, mornie'nin bahsettiği son olayı kürtlerin yaptığını neye dayanarak söylüyor millet, bilen var mı? takır takır arapça konuşuyorlar da, merak ettim sadece.


  • soso  (24.08.14 03:26:34) 
nerelere gitmiş yav. tabii ki güçlü oldukları için. siyahlar beyazlara göre her anlamda daha üstündür. fiziki anlamda diyorum tabii ki, e bu yüzden de her boktan korkan beyazlar onları baskılamaya çalışmışlar bir tür alt psikoloji işte. çünkü bakıyosun doğuştan senden daha güçlü, çükü daha büyük e bi kompleks ve korku oluyor bunlar da onları üstün ırk olmalarına rağmen aşağılık ırk yapmaya çalışıyorlar.

üstün ırk derken fiziki olarak daha güçlüler bundan bahsediyorum öyle bi faşoluktan değil.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (24.08.14 03:32:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.