[]

Yemek sorusu - tavuk eti kesimiyle ilgili

bir restoranda beğendili piliç yemiştim. bilenlere de sölim: izmir peximet. izmir'deyken ayda bir gidip yerdim bunu çünkü gerçekten lezzetliydi.

lezzetinin önemli kısmını da, doğru kesilmiş piliç olarak düşünürdüm hep.

şimdi: www.afiyetle.com

şuradaki eti gördünüz mü? bunu oldukça inceltin. bu resimdekiler kalın, birkaç milimetreye kadar düşürün, bir ince bir şerit haline getirin. mousepad inceliği diyebilirim evet.

hah, aynen bu şekilde kesiyorlardı tavuk etini. ama en ufak bir tırtık yoktu, dümdüz, cillop gibi 6-7 şerit getiriyorlardı.

muhtemelen piştikten sonra kesiliyordu çünkü bu linkteki gibi dışı ile içi arasında ufak bir renk farkı oluyordu.

sorum da bu: tavuk eti nasıl böyle kesilir yahu? ben nasıl kesersem keseyim lifleniyor, tırtıklanıyor. aşçılık işlerinden anlayanlar bi tavsiye versin. bi de fırında mı pişirsek ızgara mı yapsak, tavuk etinin neresini kullansak.

 
bu soruyu daha önce de görmüştüm bir yerde. dilimli et, tavuk diyorsunuz, liflenme yok, piştikten sonra dilimlenmiş... ben oyumu tavuk rostodan yana kullanıyorum.


  • kırmızıkaşekaban  (22.08.14 18:35:56) 
bu testere gibi bçaklar oluyo onla kesiyolardır belki? şarjlı falan yanı zır zırr kesiyo hemen :D


  • damla cikolata  (22.08.14 18:55:55 ~ 18:56:11) 
çok keskin ve tırtıksız bıçakla ileri geri sürtmeden kesiyorlardır belki.
bi de etin liflerine paralel değil dikine kesiyordur.

  • lily briscoe  (22.08.14 19:04:18 ~ 19:05:50) 
aşçının hannibal abimiz olmadığından emin miyiz?


  • trollmatik  (22.08.14 20:00:29) 
öncelikle bir bıçak ne kadar kaliteli ve keskin olursa olsun yeni bileğlenmiş bıçak kadar keskin olmaz,

ondan sonra eti ekmek gibi hart hurt ileri geri kesmek son derece yanlış bir davranış. eti sündürür, suyunu çıkarır, tadını kaçırırsın. zaten tırtıklı bıçağın yanlışlığına girmiyorum.
yapılması gereken yeni bileğlenmiş bıçağı üzerinde etin üzrinde hafif hafif hareket ettirmewk. zaten bıçak iyi bileğlenmiş ve ette güzelse tek bir harekette et kağıt gibi kesilir.

fotoğrafta ki piştikten sonra kesilmiş.

ancak bu nihai kesme şekli değil. pişirme şekline ve dolayısıyla damak zevkine göre et çiğ ve pişmişken kesilebilir.

tavuk her yola gelen bir et türü. damak zevkinize göre internetten tarifleri uygulayabilirsiniz. bir tek tavuğun göğsü fırında daha iyi pişer. tavada kızartırken iyice kurutma ihtimaliniz var. o zamanda lastik gibi olur.
  • air  (22.08.14 20:16:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.