[]

Depoyu 1 de doldurtmak

Arkadaşlar küçüklüğümden beri hep babam benzinciye girince bu cümleyi kuruyor bendede alışkanlık olmuş 2-3 yıldır söylüyorum hepside tamam abi, felan diyorlardı bende ne olduğunu bilmesemde tamamdır felan diyip kafa sallıyordum. Şimdi çözdüm gibi ama olayını çözemdim şöyleki pompada ayarlar varmış dolum hızıyla ilgili bide manueli varmış... Her neyse bu 1 de doldurmayıda (en yavaş hali galiba dolumun) pedere sorunca olm yavaş sıkışmadan hava almadan doldurursan araba rahatlar felan dedi bende düşündümde pek mantığını oturtamadım bir bilen varsa? Yani bi mantıklı açıkması varmı?




 
çok eski pompalarda hava da basabiliyordu sistem. yeni pompalarda böyle bir şey yok.


  • orpheus  (22.08.14 16:40:16) 
sıvıların doğal akışında türbülans vardır. ne kadar hızlı akarsa o kadar türbülans olur, içine o kadar fazla hava alır fakat benzin gibi çok akışkan bir sıvıda bu hava kendini zaten hızlıca yukarı çıkararak kurtulur. sıvıyı yavaş akıtarak türbülansı azaltabilirsiniz fakat asıl türbülans boru çıkışında ve depo içine giren yeni sıvının çalkantısından oluştuğundan amaç sıvının içine karışan havaya para vermemekse bu yöntemle senede en fazla 1 litre falan kurtarırsınız heralde.

2. bir nedeni de şu olabilir hızlı akışta depo fullenirken depo taşar gibi olur fakat kısa bir süre beklerseniz bu demin bahsettiğim kabarcıklar yukarı çıkar ve benzin bir miktar aşağıya çöker ve dolduraya kısa bir süre daha devam edip depoyu tam anlamıyla fulleyebilirsiniz. yavaş dolumda hava karcıkları yukarı cıkacak yeterli zamanı bulacağından beklemeden tek seferde depoyu fulleyebilrsiniz.

kısacası hızlı doldurtup "ağzına kadar doldur abi" demekten pek bir farkı yok.
  • sos fistik olsun mu  (22.08.14 16:49:52) 
tabancalarda zaten yakit akisini gorebileceginiz seffaf bir kisim var. oradan yakitin havasiz doldugunu gorebilirsin.


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (22.08.14 17:07:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.