[]

evlilik sebebi ile işten ayrılma

2 hafta sonra evleniyorum. 3 seneyi geçti buraya başlayalı. tazminatımı alıp çıkmak istiyorum. şimdiden söylersem tazminat alabilir miyim? hani ihbar süresinin bir kısmı bu 2 haftada bitse falan dedim.

p.s: duyuru olarak açmışım, arkadaşlar uyardı sağolsunlar, soru olarak tekrar açtım.


 
Normalde evelenme nedeniyle iş akdinin feshinde ihbar süresinin beklenmesi gibi bir zorunluluk yok. Çalışanların işverenlerle sorun yaşamaması adına yine de uygun bir süre önceden işverene haber vermesini tavsiye ediyoruz.

Öte yandan, şimdiden söylemenizde sıkıntı yok; ancak iş akdinizin feshi için dilekçe verirken bu dilekçe ekine evlilik cüzdanınızın bir suretini eklemeniz gerekecek. Önerim, iş yerinizin tutumunu en iyi siz bileceğinizden, daha iyi olacağını düşünüyorsanız bilgi verin.
  • harzem  (22.08.14 15:55:03) 
yasal olarak böyle bir hakkım olmayacaksa şimdiden değil evlendikten sonra söylemeyi daha uygun görebilirim.
nasılsa ihbar süresi yokmuş, dilekçemi verip basıp gidebiliyorum demektir.

  • esek sipasi  (22.08.14 16:01:58) 
hatta bir sene hakkın var, nikahtan bir sene sonra (tabi o 1 seneyi doldurmadan) çık, o bir senede de kıdemin işlesin.


  • portnoi  (22.08.14 16:21:53) 
ben de öyle düşünüyordum fakat daha fazla tahammülüm kalmadı buraya. çıkıp başka iş bakıcam


  • esek sipasi  (22.08.14 16:35:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.