[]

Doğan bebeğe vatandaşlık veren ülkeler.

Selamlar,

Eşimle beraber yurtdışına gidelim, bebeğimiz orada doğsun ve başka bir ülkenin vatandaşı olsun gibi bir düşüncemiz var. Annesi (&babası) turist vizesi ile gidip topraklarında doğan çocuğa vatandaşlık veren ülkeler biliyorsanız yazar mısınız?

Bi buldurursanız çok şahane olacak, zamanım fazla kalmadı zira.

Teşekkürler.

--------*-----------
editler: bilgileri derlemece

1- uçakla seyahat edecekler için 28 haftadan sonra doktor raporu isteniyor, 38 haftadan sonra uçağa alınmıyor.

2- karayolu ile gidilebilen ülkeler iyi seçenek; yunanistan ve bulgaristan. fakat bunlar gördüğüm kadarı ile doğan bebeklere vatandaşlık vermiyor.

kaynak: en.wikipedia.org


3- abd çifte vatandaşlık için en iyi seçenek. doğrudan vatandaşlık veriyor ve en sıkıntısızı. aşağıdaki linklerden loplopculer durumu en iyi açıklayan blog.

4- yurtdışında doğum için o kadar yol gitmenin pek alemi yok, ekşi'de yazılmış. aşağılarda linki var.

 
Genelde 6 aylıkken gidiyorlar. Birthright Citizenship/Ius Soli diye aratırsanız bulursunuz. Çifte vatandaşlığa izin veren bir ülkeden bulun yoksa 18'ine gelince birini kaybeder.

ABD veriyor. AB ülkeleri için Ius soli
Four main forms of general ius soli in Europe, ranked from strongest to weakest:
• By declaration or automatically at or before majority - in Belgium,
Finland, France, Greece, Italy, Netherlands, Spain and United
Kingdom
• On the basis of a period of prior parental residence - in Belgium,
Germany, Greece, Ireland, Portugal, and the United Kingdom
• On the basis of parental birth in the country (double On the basis of parental birth in the country (double ius soli) - in
Belgium, France, Greece, Luxembourg, Netherlands, Portugal and
Spain
• Facilitated naturalisation for persons born in the country - in
Austria, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Hungary, Italy, Portugal,
Romania, Slovenia and Spain.
No general provision for ius soli citizenship exists in Cyprus, Denmark, Estonia, Iceland, Latvia, Lithuania, Moldova, Malta, Norway, Poland,
Slovakia, Sweden, Switzerland and Turkey.

www.eui.eu

Edit: Bu arada çift vatandaş olursa genellikle iki ülkeye de vergi vereceğini unutmayın. Bazı ülkeler yurtdışı kazançlardan vergi almıyor, bazıları belli bir sınıra kadar vergi muafiyeti koyuyor.

Tek vatandaşlık kabul eden ülkelerden birini seçerseniz ve o vatandaşlığı korumak zorunda olduğunuzu gösterirseniz TC vatandaşlığından izinle çıkış var.
  • Lim5  (22.08.14 14:15:25 ~ 14:19:06) 
7 aydan sonrasında doktor raporu istiyorlar, belli bir haftadan sonra da almıyorlar diye hatırlıyorum.

Bu arada gittiğiniz ülkede pasaport polisi anneyi ülkeye almayabilir doğum için geldiği düşüncesini taşırsa. En bilineni Amerika. Kanada bu konuyu mecliste gündeme getirdi ve yasaklanmasını konuşuyorlar.
  • cakabo  (22.08.14 14:16:07) 
bulgaristana gidin. çift vatandaş olabiliyorsunuz


  • sta  (22.08.14 14:26:39) 
Şöyle bir ek tavsiye vereyim: Ülkeyi seçtikten sonra o ülkenin vatandaşlık prosedürlerini iyi araştırın zira doğumla vatandaş olsa bile mesela 18 yaşına kadar bir daha hiç girmediyse, orada belli bir süre yaşamadıysa 18 inden sonra şak diye alabilirler vatandaşlığı çocuktan. bilginiz olsun.


  • fengari  (22.08.14 14:40:28) 
o ülkedeki dogum masraflarını da göz önünde bulundurun. kalacak yer,dogumdan önce ve sonraki süredeki masraflar bi yana amerikada dogum gercekten pahalı. amerika vatandası ablamdan biliyorum. iflahı kesildi 2 dogumda iflas ettiler nerdeyse.


  • slalom  (22.08.14 14:50:29) 
Ucaga almaya bilirler diyenler icin annenin beyani esastir 36 hafatay ya kadar doktor raporsuz 36 haftadan sonra ucabilir ibaresi olan raporla 38 haftadan sonra dr raporu da olsa ucamaz. Ben imkanim varken bu olayi yapmadim simdi de imkanim var ve esim tekrar hamile bu olayin maliyetini (abd de 30-40 bin usd ye mal olacakti ) gectim bir kere dogumu burda takip eden hastane dr u birakmak gerekecek dogum sonrasi anneanne vs yaninda olmasi gerekecek belli bi sure bakim icin kalmak gerekecek babaninda bos olmasi gerekecek vs. Cok zor geldi bana


  • steward  (22.08.14 15:12:38) 
  • steward  (22.08.14 15:14:45) 
alakasız ama bir yazı okumuştum çocuk büyükten sonra vatandaşı olduğu ülke(amerika örneğini irdelemişti) sahip olduğu mallardan vergi istiyormuş ki bunun baya fazla olduğunu söylüyordu ama ne kadar doğrudur bilemem.


  • bozbaykus  (22.08.14 15:16:05) 
  • icemint  (22.08.14 15:32:27) 
akilligelisim konu hakkında bir araştırma yapıp sözlüğe yazmış. Belki faydası olur: eksisozluk.com


  • sevgikusunkanadinda  (22.08.14 16:14:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.