[]

buharda pişirme nasıl oluyordu?

ana yemek yanına garnitür koyacağım, -bulabilirsem- havuç, brokoli ve taze fasulye'li garnitür yapmak istedim. buharda pişiyor tahminimce, diri kalmalarını istiyorum çünkü.
e nasıl olacak o? bende sadece tencere ve metal makarna kevgiri var. nasıl yaparız, bi el atın be..



 
Su kaynasın tencerede, üstüne kevgiri koyup sebzeleri atın ona.

Yalnız geçenlerde burada biri tavsiye etmişti, buharda pişirdikten sonra tereyağında çeviriyorlarmış iki. Deneyin isterseniz.
  • burasi ne garip bir yer  (22.08.14 13:37:34) 
tencerenin dibine 2-3 parmak su koy
yine tencerenin icine ortasina cay tabagi koy hafif yukselt. sebzeleri de kevgirin icne koyup kevgiri suya degmeyecek sekilde yerlestir. tencerenin kapagini kapatirsan buharda sebze olur mis gibi

soyle aparatlar da var www.kemalpasatatlisi.com

kacirmayiz.com
  • exlibris  (22.08.14 13:38:30) 
Sadece buhar yerine blanche edebilirsiniz. Kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp ardından buzlu suya sokup çıkararak diri ve güzel renkli yaparsınız. Tabii fasulye ve özellikle havucu biraz ince doğramak gerekir.


  • whoosie  (22.08.14 13:40:04 ~ 13:40:35) 
arkadaşlar anlatmış.

buharda pişirme deyince sebzeler kaynayan su ile temas etmiyor. o aparatların içinde duruyor kapalı tencere içinde. kap içinde su kaynadıkça buharı dolaşıyor ve bu buhar sebzeyi haşlıyor.

kevgiri içindekiler su ile temas etmeyecek biçimde tencere içinde bir tabakla filan yükseltirseniz yapabilirsiniz.
  • mea maxima culpa  (22.08.14 13:53:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.