[]

Mikrodalga fırında yemek yapmak

Sayın Führer,

Bir adet mikrodalga fırın var evde duruyor. Ya birisine vericem ya da kendim kullanıcam, geçen gün sadece yemek ısıtmak için kullandım ama, eğer yemek yapmak için kullanabiliyorsak kimseye vermemeyi düşünüyorum.

Sorum şudur ki, eğer sözlükteki pek sayın ilim irfan sahibi arkadaşlar bu mikrodalga fırında nasıl yemek yapılır biliyorlarsa derin bilgi ve tecrübelerini paylaşabilirler mi?
Anlaşılan cam pişirme kabı gibi aparatlar lazımmış nasıl oluyor bu iş, nelere dikkat etmek lazım neler yapmak lazım. bi buldurun be

 
Çok spesifik olmayan yemekler gayet güzel pişebilmektedir. Misal www.devletsah.com e bakabilirsiniz. Çok güzel mısır patlatır, kestane pişirir vs. ayrıca zamanla neyin nasıl pişeceğini kendiniz tahmin etmeye başlarsınız. cam kap işine gelince borcam tabir edilen ısıya dayanıklı kaplar ya da alelade cam tabaklarda pişirme yapabilirsiniz.


  • slipper  (06.07.09 13:07:07) 
@slipper
hmm, o borcam denen zımbırtılar onlardı di mi?

Bir soru daha, pek çok yerde kapalı cam pişirme kabı diyor. Nedir bunlar bildiğimiz borcam mıdır yine?
  • 4ever  (06.07.09 13:14:34) 
muhtemelen borcamdır ama borcam olmayan kapları da cam tabakla kapatarak kapalı cam formuna sokabilirsiniz. en olmadı kabın ağzını streç filmle bi kaç kat sarmak kafidir.


  • slipper  (06.07.09 13:21:59) 
iki tabağı üst üste kapatarak da yapabilirsiniz. çok yüksek sıcaklık kullanmayacaksanız porselen de olabilir.


  • 386 dx  (06.07.09 13:34:51) 
mikrodalga fırının amacı yemek ısıtmak bence. ha bir de mısır patlatmak. buda yapılan yemek iyi olmuyor. saman gibi oluyor. tavuk yapmıştım ben, bir garip oldu. ne kızardı ne bişey oldu. yumuşadı iyice, suyu çıktı.yemedim attım.

ayrıca ben pratik olarak dilim ekmeğin üzerine envai çeşit peynir koyarak kendime ara sıcaklar hazırlıyorum. gece falan hayat kurtarıcı oluyor. ayrıca normal porselen tabak kullanıyorum ben.
  • metox  (06.07.09 13:38:33) 
bendeki oyuncakta bir de ızgara modu filan var, onu da bir ara deneyeceğim. Kullanım klavuzuna göre güveç bile yapıyormuş bu alet nasıl yapıyorsa artık. Yuvarlak bir ızgara şeyi var aslında.

bakalım şimdi 1-2 tane cam kapaklı tencere, kap bişeyler alıcam. sonra bilimum tarif ve modifikasyonlarını denicem.
  • 4ever  (06.07.09 13:55:46) 
kimi hazir yemekler var. mesela normal firinda 35 dakika su sicaklikta pisirin der mikro dalga icin ise atiyorum 800watta 3 dakika pisirin. sifirdan yemek yapildigini gormedim duymadim (soganis alcayi kavur patateslerler mikrodalgaya koy 3 dakikaya sana patates yemegi gibi) ama dedigim gibi hazir onceden hafiften pisirilmis yemeklerde mukkemmel is goruyor.

ha bir de pilav isitmakta ustune yok.
  • fdegir  (06.07.09 13:58:44) 
ızgara modu varsa güzel donmuş pizza yapılır onda. 250 derecede 15-20 dk. tepsiyide zeytinyağı ile yağlıyoruz ki hamur yumuşak olsun.


  • metox  (06.07.09 14:33:15) 
ızgara modunun olması, fırın benzeri bir pişirme etkisine sahip olması anlamına mı geliyor yoksa?


  • 4ever  (06.07.09 15:00:33) 
evet, ızgara modu varsa turbo fırın özelliğide vardır kesin onun. normal fırın yani. onun dışında yapılan yemeklerin üzerlerini kızartmaya yarıyor. artık hepsini birleştiriyorlar yer kaplamasın diye ama mikrodalgalar küçük olduğu için pek kullanışlı olmuyor. tek kişilik kiremitte köfte falan yapılabilir ama.. hmm valla yapılır, yapayım ben bunu..


  • metox  (06.07.09 15:25:11) 
izgarasi da varsa buyuk ihtimalle 2si 1 arada mikrodalga firindir o. modu falan vardir, gormustum oyle firinlari. kitapcigi falan varsa ona bakin.


  • fdegir  (06.07.09 15:48:26) 
kitapçığında ızgara modu olduğunu yazıyor ki zaten mod ayarlama switchlerinde de ızgara ve mikrodalga hatta ikisi birden olan modları da var.
ancak bildiğin fırın modunu bilemiyorum, acaba ikisi birleşince voltron mu oluşuyor?

  • 4ever  (06.07.09 16:18:53) 
Mikrodalga ve normal fırın birarada olan ürünler var. Misal benim evde var bundan. Evine yeni fırın artı mikrodalga alacaklar bundan alıp yerden tasarruf yapabilirler. Biraz pahalı bir şey bu ama.

Mikrodalga genel olarak yemekleri çabuk ısıtmak için kullanılıyor, ancak kapaklı borcamlarda çok da güzel yemek pişirilebiliyor. Özellikle çok güzel sebze haşlama yapılabiliyor. Sebzeleri yıkayıp, bir miktar da doğradıktan sonra koyuyorsunu 8-10 dakikada mis gibi haşlama oluyor. Bu benim için süper, çünkü düdüklü vs de hep vakti tutturamam. Sebzeler ya pişmez ya da fazla haşlanır.
  • mea maxima culpa  (06.07.09 18:04:21) 
tavuk bagetlerini/kanatlarini cesitli baharat, tuz, yag, sut karisiminda 3-4 saat kadar bekletin. borcama atin, ustune bir de defne yapragi, 20-30 dakika mikrodalgada. mmm, mis.


  • osuruklu  (06.07.09 18:39:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.