[]

facebook ve twitter bildirim ayarları

günaydın panpalar. sosyal medyayla çok iç içe değilim o yüzden ince ayarlarını bilemiyorum size sorayım dedim.

ilk olarak facebookta ben hiç bir ayar değiştirmemiş olmama rağmen olur olmaz zamanda birilerinden bildirim gelmekte. ama benimle alakalı olmayan bildirimler. mesela "x profil resmini değiştirdi" ya da "y yeni bir fotoğraf ekledi" diye gecenin yarısı telefonum ötmekte. bu kişiler yakın arkadaşlarım ailem listesinde falan da değil işyerinde mecburiyetten kabul ettiğim kişiler falan. fotolarda da ben yokum beni etiketlemiş olsa yine anlarım bana bildirim gelmesini ama umrumda olmayan bu gibi şeyler için bildirimleri nasıl kapatabilirim?

benzer şekilde twitterda da "bilmem kim ve 18 diğer kişi bilmem neyle arkadaş oldu" veya "bilmem kim ve 156 diğer kişi bilmem nenin tweetini retwitledi" şeklinde mesajlar gelmekte olur olmaz zamanda. bunu da nasıl kapatacağımı bulamadım.

telefon öttüğünde bakıp da öff bana ne ki yaa demekten ciğerim soldu. programları telefonumdan tamamen kaldırmayı da istemiyorum ancak bu ikisinin gereksiz bildirimlerinin önüne geçmem için ne yapmam gerekir? bilenler bilgilerini paylaşmaktan çekinmesin lütfen.

sevgiler...

 
Uygulama ayarlarından bildirimi kapatabilirsin. Veya bildirimler gelsin, kişilerle ilgili bildirim gelmesin diyorsan o kişiyi takip etmeyi bırakabilirsin.

Facebook'un android uygulaması kadar çöp bir uygulama görmedim bu arada. Durup dururken saçma sapan uyarılar verir, inanılmaz ram ve pil yer, yavaş çalışır. Milyar dolarlık şirketlerin rezilliği ne diyelim.
  • osurdum  (22.08.14 09:15:57) 
@osurdum aynen öyle yahu bi de telefona çakılı vaziyette kaldırılmıyo da. bıktım bunun bik bik ötmesinden sileyim gitsin dedim sadece güncellemeleri silebildim eski versiyonu silmek imkansızmış. ram ve pilin canına okuması en büyük problem zaten.


  • kakamelsokoban  (22.08.14 09:40:16) 
Kaldıramıyorsan logout ol, uygulama ayarlarından force stop yap. Çalışmasın arkada.

Sadece mesajlaşmayı kullanmak yeterliyse Messenger'ı da indirebilirsin. Face'de gezinmek için mobil site daha kullanışlı geliyor bana.
  • osurdum  (22.08.14 09:49:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.