[]

Als hastası mı?

Şu videonun 2. dakikasından itibaren ne anlatıyor? Kısaca bir özetler misiniz lütfen? Anneannesi, annesi als hastasıymış. Kendisi de mi als olmuş?

Adamın hikayesini merak ettim, ne anlatıyorsa orada yazar mısınız?

www.youtube.com

 
Genetik olarak ailesinde varmış ALS. Anneannesi ondan ölmüş, kendisi lisedeyken annesine teşhis konulmuş. Kendisine de 5 ay önce, 26 yaşındayken teşhis konulmuş. Korkuyor, annesini gördükçe kendisinin de aynı duruma geleceğini bilerek yaşıyor. Hatta video sonuna doğru ellerinin güçsüzleştiğinden felan bahsediyor. Bunun korkunç bir hastalık olduğunu söyleyip şimdiye kadar insanların bundan haberdar olmadığını, normal insanlar buz kovası paylaşımlarından rahatsız olsa ve umurlarında olmasa bile bir kampanyalarının başarıya ulaşmış, insanların bilinçlenmiş olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söylüyor. Ayrıca Amerikada 30000 civarı hasta olduğunu ve büyük ilaç firmaların ALS'ye bir tedavi/ilaç geliştirmeyeceğinden çünkü kendilerinden kar edemeyeceğinden bahsediyor.


  • Haldamir  (22.08.14 01:32:30) 
Teşekkür ederim. Bir de şu videoda annesi ne anlatıyor? Çok üzüldüm...

vimeo.com
  • ordinaryday  (22.08.14 01:37:17) 
annemde bu hastalık varken ben ona bakıyordum, şimdi hastalık bende var ve oğlum bana bakıyor . şimdi de onda var . her zaman hatırladığım ben tedavisi olmayan bir hastalığa sahibim ancak onları iyileştirebilecek tedavi varken çocuklar ölüyor. şimdi hangisi daha kötü ?

valla gerisini ben tam anlayamadım
  • dijital dunyadaki analog adam  (22.08.14 01:47:14) 
Çevirisi yapılmış. Paylaşmak istedim.

www.youtube.com
  • ordinaryday  (27.08.14 15:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.