[]

Büyüme hormonu(growth) kullanımı

Yaklaşık 2 senedir vücut geliştirme yapıyorum. Supplementlerin yanı sıra büyüme hormonu kullanmanın kas gelişimi açısından kanıtlanmış bir bilimsel açıklaması var mıdır? gerçekten işe yarıyor mu bunlar. Yarıyorsa kullanmaya değecek miktarda mı arıyor?




 
bu dediğin steroid bölümüne giriyor. bazı riskleri göze alarak biliçli kullanman lazım. ama değer mi bence değmez.


  • defansif orta saha  (22.08.14 01:16:05) 
sporundan çok iyi para kazanacaksan, artı ve eksilerini düşün.


  • ceycey e  (22.08.14 01:23:23) 
Sözlükte sage, arnold schwarzeneger ve yuzuklerin beyefendisi'nin konuyla ilgili yazdıklarını tavsiye ederim öncelikle. 2 sene hormon kullanmak için çok kısa bir süre amatör görüşüme göre.

Daha çok kendine şampiyonaları hedefleyenler kullanıyor bunları. Büyüme hormonunu tetikleyici hareketler var, onlara ağırlık verirsen daha iyi ve sağlıklı sonuçlar alabilirsin.
  • sevgikusunkanadinda  (22.08.14 01:28:35) 
gh steroid sayılmaz, kas gelişimine faydası da bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

www.muscleandfitness.com

ama steroide girmeden direk gh kullanılmaz genelde.

fiyat olarak da gh kürü steroidlerden baya pahalıya patlar, bütçe lazım :)

amatör seviyede kullanmak gereksiz.
  • giderbey  (22.08.14 01:40:40) 
@giderbey lazar steroidsiz gh kullanıyomuş ondan duyunca araştırmaya başladım. 4.seneme girdiğim kullanmayı düşünüyorum. Olası olumsuz yan etkileri nasıldır?


  • memories  (22.08.14 01:44:11) 
lazar neler kullanıyor kim bilir, steroidsiz gh kullandığını hiç sanmıyorum açıkçası. forumlarda lazar'ı antalya'da gördüm alnında bile sakal vardı diyen adamlar vardı :)

en büyük tehlikesi henüz bilmediğin bi hastalığın varsa yada gh kullanırken bi hastalığa yakalanırsan gh kullanarak çok çabuk yayılmasını sağlayabilirsin. gh'ın doğrudan hücre boyutuna anabolik etkisi vardır çünkü. kansere yol açabildiğini de iddia edenler var ama bilimsel bi kanıtı yok.

ayrıca gh kullanırken insülin dengene de çok dikkat etmek zorundasın, birbirine zıt çalışırlar.
  • giderbey  (22.08.14 01:58:53) 
kullanma.. yazilanlarin hepsi kisa vade baz alinarak yazilmis.. uzun vadede bu tarz tum takviyeler bobreklerine ve karacigerine bile zararli.. ve beyinin hormon uretimini saglayan bolumune..
sunu dusun; 3/5/10 sene saglikli gibi gorunen kas gelisimi mi yoksa yasliliginda karsilasman %80 muhtemel tonla rahatsizlik mi?

  • yusufpiskin  (22.08.14 03:15:18) 
vucut gelistirme kismini bilmem ama buyume hormonu regulasyonu butun vucudunu etkiler. cok riskli. kemik irilesmesi, sinir baskisi, insulinle ilgili problemler, dengesizlik, gucsuzluk halsizlik, goruntu icin bu riskler alinir mi bilmem. ama regulasyonunun cok iyi yapilmasi lazim.


  • gel gel sarisinim sag yap gel  (22.08.14 04:57:38) 
Son derece gereksiz. Growth'un bir dolu riski var.


  • arnold schwarzeneger  (22.08.14 08:49:23) 
Gh kullanma gibi bir hataya dusme. Her organ uzerinde etkisi var zilyon tane hormonun dengesini bozacaksin. Tiroud,sex , insulin, melatonin vs vs hepsinin uzerinde dolayli dolaysiz etkisi var.

Bi kas yapcam diye vucudunhn dengesini bozmaya gelmez.
  • neferkitty  (22.08.14 09:42:26) 
Müsabık değilseniz eğer dışarıdan hormon almanız son derece mantıksız. Müsabıklar için de diğerleriyle mücadele için böyle bir zorunluluk var, yoksa zararı herkes için aynı.


  • angelus  (22.08.14 10:05:00) 
fazla kullanırsan akromegali gelişebilir.


  • varoluscusanri  (22.08.14 14:16:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.