[]

sizce kadın olmak mı yoksa erkek olmak mı daha zor?

sizce hayatta hangisi daha zor? nedenleriyle birlikte açıklarsanız memnun olurum.




 
kadına olan her türlü şiddetten dolayı kadın olmak daha zor. toplumsal kimlikten ötürü.


  • biyik  (22.08.14 00:29:57) 
"erkeğe şiddet" diye bir ifade bile kullanamıyoruz. gerisini sen düşün.


  • labanon  (22.08.14 00:31:47 ~ 00:31:56) 
Turkiye'de kadin olmak daha zor ama ataerkil yapi, erkeklere de zarar veriyor aslinda.

Bir arkadasimin soyle yazisi vardi:


taritiwele.blogspot.ca
  • fortisvita  (22.08.14 00:32:41) 
yaşamak çok zor


  • Solem  (22.08.14 00:35:03) 
ınsan olmak desto


  • akare  (22.08.14 00:35:19) 
türkiye'de kadın olmak daha zor. gelişmemiş toplumlarda kadın doğrudan nesne gibi görülüyor. duyguları olan insanlar bunu kaldıramaz.

erkeklik de zor. genelinin hayat boyunca çalışma zorunluluğu var. askerlik gibi insanı yıpratan mecburiyetleri var. hep güçlü olmak zorunda. yani kendinden hep bir şeyler beklenen kişi erkek. askerlik yapmayınca kız bile vermiyorlar. işin olmayınca da. sonra sünnet oluyorsun. hep birilerine bir şey kanıtlama çabası var. basit gibi görünüyor ama aslında çok yorucu ve yıpratıcı.
  • hohoya  (22.08.14 00:35:56) 
kadın olmak tabii ki de. sebebi de ataerkil bir dünyada yaşıyor olmamız. namus cinayetleri, her türlü şiddet, her türlü cinsel istismar, küfür dilinin eril olması, giydiğinin giymediğinin hesabının sorulması, gece sokağa çıkamamak... kısacası her türlü toplumsal baskı kadını sindirmeye ve alçaltmaya yönelik.


  • baobap  (22.08.14 00:36:15) 
Her ikisinin de farklı zorlukları var ve bu ülkede ikisi de zor, cinsiyetten bağımsız.

Kadınların her alanda hayatları zor; evde zor, iş hayatında zor, sokakta zor. Fiziksel olarak kendisini erkeğe karşı koruyamıyor. Bu büyük sıkıntı. Ama erkeğin de katlanmak zorunda olduğu ve hakikaten zorlayıcı olan toplumsal beklentiler derdi var. Askere gidecek, para kazanacak, güçlü olacak, koruyacak, kollayacak. Hiçbir zayıflık belirtisi göstermeyecek, hep güçlü duracak. Bu da zor hakikaten, erkek dediğin de insan nihayetinde.
  • fengari  (22.08.14 00:39:18) 
Medeni bir ülkede/çevrede kadın olmak avantajlı. Yobaz, ataerkil bir toplumda kadın olmak daha zor.


  • long live rock n roll  (22.08.14 00:56:38) 
avrupa'da, amerika'da kadın olmak daha avantajlı bence. mutsuz kadın yok valla.

türkiye her konuda olduğu gibi arada kalmış. hayvan gibi tacize uğruyor türk kadını. psikolojisi sağlam bir türk kadınına henüz rastlayamadım. hepsi yaşantısının belli bir döneminde sözlü ya da başka yollu bir şiddete maruz kalıyor. kimisi sonrasında elde ettiği güçle üstesinden geliyor ama absürt bir şey ortaya çıkıyor. buna kezban falan diyoruz işte.
kimisi de garibim bulduğuyla evlenip evcilik oynayarak mutlu rolü yapıyor... bu da annelerimiz falan heralde...
  • siradisi00  (22.08.14 01:02:38) 
Türkiyede isen değil kadın erkek, ağaç olmak bile zor, kesiyorlar vesselam.


  • eli  (22.08.14 01:17:26) 
biyolojik olarak bakarsak kadın olmak çok zor yahu. düşünsene kadın her ay kan döküyor. bunun psikolojik sıkıntılarından dem vuruyorlar sürekli. doğum ise bambaşka bir zorluk. içinde bir şey büyüyor sürekli. tüm hormonlarınla oynuyor kafasına göre. çocuk doğurmak insanoğlunun katlanabileceği acı katsayısının iki katı derler. kadın o acıyı yaşıyor doğumda. sonrasında bebeği emzirme ise yine ayrı bir dert.
zor iş valla.

  • kallesnikof  (22.08.14 01:23:56) 
Tabi ki kadın olmak daha zor.

edit: en doğrusunu arnold schwarzeneger nickli üye demiş:
"Kadın olmak zor da, bundan yakınan şehirli pop-feminist tayfaya değil. Onlar bu zorluktan ekmek yemeye çalışanlar."
  • dafuq  (22.08.14 01:30:43 ~ 09:14:22) 
Bu heteroseksüel, ataerkil; erkek olmayı en yükseğe koyan düzende, "heteroseksüel ve maskülen erkek" olmak dışında her şey zor.

Demek istediğim durumun uzun uzun anlatılan hali şurada: vimeo.com
  • burasi ne garip bir yer  (22.08.14 01:47:28 ~ 01:49:30) 
  • compadrito  (22.08.14 02:18:06) 
Erkek olmak daha zor cunku kadinlar ustun.


  • hkku  (22.08.14 05:06:12) 
Türkiye gibi müslüman nüfusu fazla üçüncü dünya ülkelerinde kadın olmak zor tabii ki. Çalışmak istersen orospusun, tecavüze uğrarsan sen tahrik etmişsindir, okumana gerek yok, bir fikrin olamaz, taytın üzerinde kısa tişört giysen teşhirci, tunik giysen kezbansın, evde oturup yemekle bulaşıkla uğraşmak için dünyaya gelmişsindir, annen erkek kardeşini senden daha çok sever, sevgilin varsa sevişmelisin, ama evlendiğinde bakire kalmalısın. Bütün bunlardan dolayı akıl sağlığını yitirmemeyi başarabildiysen ne mutlu.

Erkeksen de askere gidiyorsun işte. Patates soyup çarşaf katlıyorsun. Bayağı zor bir olay gerçekten. Evet.
  • cezzar dede  (22.08.14 05:12:24) 
Kadın olmak zor da, bundan yakınan şehirli pop-feminist tayfaya değil. Onlar bu zorluktan ekmek yemeye çalışanlar.


  • arnold schwarzeneger  (22.08.14 08:51:03) 
  • dessy  (22.08.14 09:35:26) 
Türkiye'nin batisinda ve büyük sehirlerde kadin olmak hic zor değil. Bilhassa her sey ayaklarinizin önüne serilmis bir hayat yasayaşaya bilirsiniz ama erkeğe her türlü sey bindiriliyor askerlik is bulma ve aile gecindirme vs vs. Su an icinde bulundugum cevrede bir kiz olarak dogmayi isterdim erkek olmaktansa.


  • fransızkalanadam  (22.08.14 11:53:09 ~ 11:55:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.