[]

pasaport başvurusu

başvuru belgerinde önceden alınmış pasaportun aslı diyor, benim var süresi biten ama evde kasada, kasa anahtarı kayıp, yarın da başvurmam lazım, bu bir sorun olur mu eskisi olmadan gitmek? bu sadece kolaylık olması açısından mı önemli?

teşekkürler.


 
sorun olmaz, attım dersin.


  • tolga asp  (21.08.14 23:33:58) 
pasaportu atmak? sakın deme öyle bir şey. sorun olur diye düşünüyorum. ya ceza ödersin, ya da kayıp ilanı vermen gerekebilir.


  • fengari  (21.08.14 23:37:13) 
emin olmadan konuşmayın yahu.

süresi bitmek üzere olan pasaportum polis tarafından delgeçten geçerek iptal edildi, bunu ne yapayım dedim. at gitsin lazım olmaz dedi.
  • tolga asp  (21.08.14 23:40:23) 
@tolga: polis tarafından delgeçten geçirildikten sonra atıyorsun, dikkatini çekerim. bu durum farklı. herhangi bir vatandaş öyle keyfi olarak nüfus cüzdanını, pasaportunu atamaz, yok öyle bir dünya. ha sen atarsın ama kaybettim dersin, onun da prosedürleri vardır. "attım" geçerli bir bahane değildir devlet nezdinde.


  • fengari  (21.08.14 23:44:38) 
emniyetten pasaportu iptal ettirmen lazım. önceki pasaportun işleri halledilmeden yeni pasaportu alamazsın...


  • inanmazsan inanma  (21.08.14 23:56:03) 
Ben gittiğimde bir çift eski pasaportlarını getirmedikleri için geri görmüşlerdi.

Kayıpsa kayıp işlemlerini yaptırman gerekiyor. Öbür türlü "attım, vb." beyanlar kulliyen dert. Delinince gecersiz hale geldiği ve bu sisteme işlendiği için atmanda bir sıkıntı yok fakat bu halde durum farklı.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (22.08.14 03:24:28) 
Dönmüşlerdi*. Mobildeyim edit de yapamadım


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (22.08.14 03:25:26) 
eski süresi bile geçmiş olsa, eski pasaportun için kayıp bildirimi yapman gerekiyor. ki ben de süresi 5 yıl önce biten pasaportumu bulamayınca, yeni pasaport alırken bildirim yapmak zorunda kalmıştım.

ama kayıp dedikten sonra problem olmadan yeni pasaportunu alırsın.

bir de atmayın abi eski pasaportu, üzerinde vize var, ülkeye giriş çıkışlar var, yapmayın yani.
  • cursor  (22.08.14 03:35:00) 
eskisinin süresi geçmiş olsa bile mutlaka emniyetin delip iptal etmesi gerekiyor.
ya kayıp prosedürlerini halledip öyle gidin ya da eski pasaportunuz yanınızda olsun boş yere zamanınızı harcamayın

  • nikinik  (22.08.14 13:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.