[]

Amasya'da İş Teklifi

Merhaba herkese.

7 senedir Eskişehir'de yaşıyorum ve bir şirkette çalışıyorum. Bugün bir arkadaşım aradı ve Amasya'dan bir iş teklifi geldi, aynı maaşı neredeyse hiç iş yapmadan alacağım şu anki tempoya kıyasla. İşimden de sıkılmaya başladım çünkü artık kendimi geliştiremiyorum ve çalışma temposu ağzımıza sıçıyor. Ancak Amasya nasıl bir şehir, yaşayabilir miyim bilemiyorum. Daha önce bir süre İstanbul'da, Kütahya'da -yaşamaz olaydım orada- , İzmir'de ve Kayseri'de -orayı da keçiler kemirsin mi diyeyim ne diyeyim- de yaşamışlığım var. Kendimi dümdüz bir şekilde tarif edersem evden çok çıkmayan ama çıktı mı alakasız bir saatte çıkabilen, sabaha karşı eve dönebilen, arkadaşlarımla muhabbet edip içmeyi seven, blues-rock çalan mekanları tercih eden kaşı burnu piercingli bir insanım. Şimdi böyle öküz öküz yazdım ama asıl sormak istediğim şu; Amasya nasıl bir şehirdir, halkı nasıldır bana bakışları nasıl olur, rahat rahat gezebilir miyim sokaklarda, gece korkmadan sokakta yürüyebilir miyim, yaşanabilir bir yer midir, Eskişehir'i terketmeye değer mi, vs vs. cinsiyet: kadın bu arada.


 
Amasya turistik ve emekli şehridir. Sevimlidir, tarihi güzellikleri vardir. Sözlükteki başlığını komple oku. Bunun yanında iki paralel caddesi var, sineması uyduruk. Ozsut burger king mado falan geçen sene açıldı. Avm yok, alışverişe çorum veya samsuna gidersin. Sokaklarda korkmadan yurursun, gayet güvenli. Taksi kısa mesafe 5 uzun mesafe 10 lira. Halkı yobaz değil, laf falan atmazlar ama askılı ve şort giydiğim nadirdir orada. Çok bıktım emeklilik gibi çalışayım dersen olur, ama gencim gezeyim dersen imkanlar kısıtlı. Başka bir şey sormak istersen yazabilirsin.


  • Lim5  (21.08.14 20:48:18) 
gece hayatı hariç her türlü gideri var
kütahyada yaşayabildiysen amasyada hayli hayli yaşarsın

  • sansar111x  (21.08.14 21:07:20) 
tüm ortamın değisecek ve gece çıkmak istesen de gidebileceğin bir yer olmayacak. blues rock çalan mekan da bulamazsın haliyle. bence yapma. baska is seçenekleri de çıkar karsına.


  • ufukcel  (21.08.14 21:10:51) 
Amasya, denizi olmayan sahil kasabası tadında bir şehirdir. Karışanı edeni olmaz kafanız sakin yaşarsınız ama öyle pek gece hayatı falan yoktur, üniversite çevresinde kısıtlı bir sosyal yaşantısı vardır belki o kadar. Onun dışında iyidir ama taşınma konusu ekstrem bir durum olduğu için gidin veya gitmeyin diyemem.


  • angelus  (21.08.14 21:24:44) 
amasya turistik filan bi yer değil aga. her tarafı dağlarla çevrili ve dışardan giden sağlıklı insanın iki haftadan sonra kafayı yiyeceği bir yer. gitme. net.


  • klassno  (21.08.14 21:30:32) 
ben pek ilgilenmediğim için bu işlerle tam net bilmiyorum ama
bu içerişehir denilen yerde barlar falan var heralde canlı müzik falan da var
yalnız blues var mıdır bilemicem o kadar
  • sansar111x  (21.08.14 21:36:13) 
amasya'ya gezmek için gelenler genelde aşırı derecede severler burayı ama kalmak için gelenlerden örnek veriym
bizim lisedeyken dışardan gelen arkadaşlar vardı
onlar tiksinirdi burdan
tabi bunda yurdun merkezden uzak olmasının da etkisi olabilir
ve de okul
lise sonuçta üniversite gibi olmuyor
  • sansar111x  (21.08.14 21:45:58) 
kısaca bence yaşayamazsın.

son yıllarda birkaç büyük şehre alışmış insanın amasyaya adapte olma sürecine tanık oldum. kafayı yemeye yaklaşanı bunalıma gireni gördüm.

çarşının ortasında oturmuyorsan gece korkmadan sokakta yürüyemezsin. az açık giyinsen ki burada gerçekten az açıktan bahsediyorum sıfır kollu gibi. herkes bön bön bakar. gençler laf atar yaşlılar ayıplar.

sabaha karşı eve dönsen içkili mekanlarda takılsan mahalle halkı da sana takmaya başlar.

ayrıca açılan üniversite sayesinde sağolsun tek rahat yer yüksek okul tarafları da cemaat yurtlarıyla vesaireyle doldu.

ben burada doğdum ve çok sakin bir hayat sürmüyorsan gerçekten yaşanılası bir yer olduğunu düşünmüyorum.
  • turkce konusan uzayli  (21.08.14 23:47:30) 
yaklaşık 6 yıldır amasya'da yaşamayan bir amasyalıyım. şimdi, uzaktan bakınca bana o kadar güzel görünüyor ki anlatamam. çok güzel, sevimli en başta rahat bir şehir. kimse laf atmaz etmez, gece yarısı kız kıza bile çok rahat gezer tozarsınız. ha türkiye'deyiz sonuçta mutlaka birileri çıkacak, öküz gibi bakacak ama amasya'da bu sayı azdır.

imkanlar çok kısıtlı, sosyal aktivite işi biraz zor. ama avm açılıyor, bir sürü içkili mekan, bar açıldı. daha öncede yazıldığı gibi denizi olmayan tatil şehri gibi. maddi yönden hesaplı bir yer. biraz sıkılırsınız, memur şehri kafasında onu belirteyim. belki genç nüfusunun artmış olması biraz değiştirmiştir.

eskişehir'i görmedim, bilmiyorum. eğer her gün gezen, sürekli yeni şeyler arayan biriyseniz amasya'da zor olur; fakat kafam rahat olsun, param cebimde kalsın, trafikle falan uğraşmayayım diyorsanız amasya sahiden rahat ve yaşanılabilir bir şehir
  • mad madame  (22.08.14 00:07:39) 
Eskişehirin gece hayatı çok daha az olan, daha tarihi ve daha yaşlı nüfus barındıranı.

Taşınmayacaksan da git bi gez, ırmak kenarındaki eski evlerden bozma barlara takıl.
  • niyeti bozuk http nesnesi  (22.08.14 00:31:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.