[]

Uçuş fobisi

Hayatımda uçağa binmedim. Ama artık aşmam gerekiyor. Düşme korkusundan ziyade yükseklik korkusu benimki. Yani havada boşlukta olma duygusu.

1- Sizin böyle korkunuz var mıydı? Varsa nasıl aştınız?

2- Çok fazla basınç oluyor mu kulakların zarar göreceği şekilde? Ne önlem alınabilir?

 
dostum rahat ol kulaklarda basınç oluşmaz havada tam tersi yeryüzündekinden daha az basınç olur yani dağa çıkmış gibi hissedersin düşük basınca maruz kalırsın önce bunu unutma.

haftada 5 gün uçakla seyahat ederim sıkıntı olmaz hiç merak etme.
  • basond  (21.08.14 19:21:29) 
1.Bana 3-4 sene önce aniden bir korku geldi, ondan öncesinde güle oynaya biniyordum (hep bu uçak kazası belgesellerinden). Yükseklik korkusunu bilmiyorum, benimkisi düz klasik düşme korkusuydu. Uçağa binmeden çok gerginsem bira mira bişeyler içiyorum zaman zaman, rahatlatıyor.

2. Sadece iniş sırasında bazen sıkıntı oluyor, ağrı yapıyor ama öyle kalıcı hasar vermiyor. Önlem olarak iniş sırasında sakız çiğnemek veya ağzı arada bir deli gibi açıp kapatmak iyi geliyor. Ama korkulacak bir şey değil.
  • fengari  (21.08.14 19:23:24 ~ 19:24:39) 
bu sebep ile kabin basinclandirilir zaten, o yuzden sorun yasamazsiniz. ha siz yine de yaninizda sakiz bulundurun, kulaklarinizda hafif tikanma hissederseniz cignersiniz.

bu arada thy'nin ucus korkusu ile ilgili egitimleri var. fiyati konusunda bilgim yok. arayip sorabilirsin.

akademi.thy.com
  • a340  (21.08.14 19:44:50) 
1. Var, aşmadım. "Korkunun ecele faydası yok" deyip biniyorum. Binmeden önce Passiflora alıyorum bazen. Bazen korkuyorum, bazen korkmuyorum. Birkaç kere "Siz hostes olsanıza" dediler, birkaç kere de "Madem bu kadar korkuyordunuz, binmeseydiniz". Onun dışında normal uçuyorum korka korka, ne yapayım.

2. Ben hassasım biraz, kulaklarım tıkanıyor ve iç kulağım ağrıyor. Gerçekten orada bir şeylerin varlığını hissediyorum. Hafiften de sağırlaşıyorum. İndikten bir süre sonra geçiyor (yol kısaysa yarım saat, uzunsa 1-2 saat), o zamana kadar "Ne dedin evladım, ağır işitiyorum da" diye dolanıyorum.

Belki de tıkanma ile korku arasında bir korelasyon vardır.
  • aychovsky  (21.08.14 20:10:34 ~ 20:15:27) 
1- korkum yok hatta birkaç sefer uçak indikten sonra "yine düşmedi amk" dediğimi hatırlıyorum.
2- ben öyle bir sorun yaşamadım ama yaşadığını söyleyen arkadaşlarım oldu.

  • buzdagi  (21.08.14 20:10:53) 
1. korkum var ama zevk de alıyorum bi yandan. özellikle kaza belgesellerini izledikten sonra daha çok korkar ama çok zevk alır hale geldim. piskopat mıyım neyim.
2. hiç öyle bi problem yaşamadım.

  • rayde  (21.08.14 20:13:15) 
2- bir sefer hariç hiç basınç problemi yaşamadım. onda da 3 saniyede bir yutkundum zaten 2 dakka olmadan basınç normale döndü. uçaklarda bir arıza olmadığı sürece basınç problemi çoğunlukla olmaz zaten, onda da sık sık yutkunarak basıncın kulaklarınızı sıkıştırmasını engelleyebilirsiniz.

1- vardı, havada olduğumu düşünmeyi bıraktım. başka şeyler düşününce o korku yok oluyor. ancak bende şimdi de türbülans korkusu baş gösterdi, hatta girdiğim türbülanslardan birinde önümde siyahi bir futbolcu oturuyordu, uçak türbülansa girince adamcağız sapsarı kesmişti
  • yemrem  (21.08.14 20:28:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.