[]

devlet dairesinde rüsvet istendi, ne yapayim?

özet geceyim.
yabanci bir arkadas istanbul'da oturum izni almak istiyor (izinsiz max kalis süresi 3 ay).

basvurmak icin online sistemden randevu alinabiliyor, biz de bu yöntemle besiktas emniyet'inden randevu aldik. yaklasik 10 gün sonrasina alabildik.
ama yabanci arkadas sisli'de oturacagindan sisli emniyet'e basvurmamiz söylendi. online sistemde randevu icin bakinca 4 ay sonrasina randevu veriyordu biz de emniyete gittik.

orda alakali polis memurunu buldum izah ettim iste max kalis zaten 3 ay simdi randevu alsa bile gidip gelmesi gerekecek vs diye. polis biraz durdu sonra "fatih'te bu isle ilgilenen arkadaslar var, bir hafta sonrasina alirsin onlardan" dedi. ben de en basta anlamadim hangi arkadaslar falan deyince de ilgileniosaniz yönlendireyim dedi. Ben sok oldugum icin tepki veremedim sadece "sizce bu uygun bir yol mu memur bey??" diyebildim, polis de "resmi bir islem gibi düsünün" dedi. tabi ciktik biz emniyet'ten bunun üstüne.

3-4 gün online sitede randevu alip alip iptal ettik sonunda 10 gün sonrasina bi aciklik yakalayip aldik.

arkadasin izniyle ilgili sorun olmasin diye de sikayet etmedim ama simdi icim icimi yiyor. yabancilara rüsvetsiz randevu bile aldirmiyor adamlar. zaten 4 ay normalde sistemin dolu olmasi mümkün degil.

ne yapmam lazim benim duyarli bir vatandas olarak? kanitlayamam bu konusmayi..

 
bence oturum izni almak bu kadar kolayken küçük zorluklar yaşatılması güzel bi şey. he rüşvet tabii kulağa çok kötü geliyo ama çok sinirlendim diyemicem.


  • mosakale  (21.08.14 18:04:25) 
kanıt yok... kanıtlayamazsın.

şahidin varsa adamın sicil nosunu adını falan biliyorsan belki...
  • siradisi00  (21.08.14 18:07:09) 
asadasda ciddi ciddi bunu bi yerlere şikayet edebileceğini ve birilerinin ilgileneceğini mi düşünüyorsun? velkam tu dı banana ripablik kardeş.


  • loser blueser  (21.08.14 18:23:38) 
ha bu arada onun fatihte dediği neresi dersin? vatan emniyet tabi ki. adamlar merkezden yürütüyorlar işi, epey profesyonel.


  • loser blueser  (21.08.14 18:24:34) 
@siradisi00 eskiden arena falan vardi hani gizli kamerayla müsteri gibi gidiyorlardi filan. belki öyle birseyler organize edilir diye düsündüm ama bunla ilgilenecek gazeteci de yoktur.

@loser blueser yüksek ihtimal vatan, evet. ama ses cikarmayinca ben desisteme hizmet etmis gibi hissediyorum. öte yandan polise güven olmaz benim sikayet ettigimi ögrenince musallat olabilirler.
  • kimse  (21.08.14 18:28:04) 
bunların kökü kurumaz, person of interest'te de vardı "hr(humon resources herhalde)" adı altında polis teşkilatının yozlaşmış kesimini izliyorduk, biri gidiyor biri geliyor dibi de bayaaa derinlere kadar iniyor, sonunda başına bela almış olursun eğer daha üstlerden birisinin başını yakmaya çalışırsan


  • neseranni  (21.08.14 19:04:30) 
www.hayatinbencesi.com

Benzer bir olay.

Oluyor böyle şeyler. Elinde isim olsaydı BİMER e falan şikayet et derdim
  • tavish11  (21.08.14 19:30:49) 
bi daha gidip bimer'e şikayet etmekle tehdit edersen çok güzel yaparlar işini.

(bkz: bimer)
  • mistreated  (21.08.14 20:54:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.