[]

Tecrübeli scubacılar bakabilir mi ?

Tecrübeli dalgıç arkadaşlar varsa birkaç sorum olacak, msj atarlarsa. Güncel, işleyen düzgün bir forum bulamadım.

Haklısınız, güncelleyelim o zaman, msj atmayın. :)

Sorum şu: 16 dalışım oldu, her seferinde daha iyiye gidiyorum ama yüzerlik konusunda hala eksiklerim olduğunu düşünüyorum. bc'yle çok oynuyorum aşağıda. arada 1 pıs hava veriyorum, nefesi ayarlayamayıp yükselmeye başlayınce tahliye valfini bir kere çekiyorum vs.. zamanla oturacak mı bu durum ? hocalarım zamanla kendini tanıdıkça oturacak diyor ama tavsiye edebileceğiniz fakrlı teknikler vs var mıdır ?

 
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (21.08.14 14:01:17) 
Burdan sorabilirsin.


  • yatagants  (21.08.14 14:03:24) 
tecrübe ile daha iyi olur
ama sen kendi mazemelerini kullanmaya başlamadıkca tam oturmaz
elbisen den elbiseye yüzerlikde fark var,
bc dar gelir , buyuk olur değişir yüzerliğin,
palet al, vs..

en önemlisi elbise bence. gerisi ufak detay
  • magoria  (21.08.14 14:22:56) 
@magoria

Tum ekipmanim bana ait. Elbise, bc, regulator, maske, palet vs.. :) tekneden sadece agirlik aliyorum.

5-6. Dalistan sonra kendi ekipmanimi kullanmaya basladim, kesinlikle fark var ama hala tam oturtamadigimi dusunuyorum cunku cok oynuyorum dedigim gibi. Derin nefes alarak veya cigerleri bosaltarak yikselme-alcalma da yapabiliyorum ama sonrasi seviyeyi korumao icin mutlaka bcye mudahele etmem gerekiyor.
  • kint  (21.08.14 14:28:39) 
Bende aşağıda iyiyim ama batamıyorum, gemi çapası falan alacağım yanımda olmuyor başka türlü çok yoruyor batmaya çalışırken.


  • redeath  (21.08.14 14:36:03) 
Sartlara gore degisir ama kac kg aliyorsun genelde ?


  • kint  (21.08.14 14:48:00) 
Ağırlık kemeriyle gerekli ağırlığı koyuyorum hatta fazla yan ceplere de koyuyorum ama batamıyorum, zayıf biri de değilim, bu arada yanımda üç yıldız biriyle dalmaya çalışıyorum hep.


  • redeath  (21.08.14 14:54:50) 
SSI Mükemmel Yüzerlik uzmanlığını tavsiye ederim hocam sana.

Ayrıca yüzerliğini tam olarak ayarlayana kadar bir kilo fazla ağırlık alman sana faydalı olacaktır.

Ayrıca 3-4 dakikade bir bcye müdahale etmen çok önemli değil, tahliye valflerini daha az kullanarak, kamçıdan hava boşaltman yüzerlik konusunda kendini geliştirmene yardımcı olacaktır.

Ayrıca çok mu zenginsin lan, yeni başlamışsın, o kadar ekipman alıyorsun ayıp :(

@redeathnormalde kaç kkilo ağırlık alıyorsan bir kilo fazlasını al, daha fazlası hava tüketimini çok arttıracaktır, inerken tüm nefesini ver, aynı anda bcyi boşalt. Nefesin kalmadıysa çok küçük hava alıp çok güçlü ver, sık sık yap, rahat ineceksn. Dalı sayın arttıkça bunları daha rahat yapabiliceksin.
  • yatagants  (21.08.14 14:57:14 ~ 14:59:11) 
@yatagants

Sagol, agurlik isini denyecegim ilk dalista. Valfle boslatmak daha kolayima geliyor acikcasi, kamciyi yukari dogrult falan zor geliyor niyeyse.

Yok hocam zengin degilim :) biraz birikmisim vardi iste harcadim, taksit maksit hallettim bir sekilde.
  • kint  (21.08.14 15:14:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.