[]

çamaşır makinesi kokusu

çamaşırlarımız kokuyor bizim, böyle sanki ıslak ıslak kalmış gibi iğrenç iğrenç. acayip sinir oluyorum.

yaptıklarım:
-makineyi limon tuzuyla yıkamak
-aşağısını açıp temizlemek
-deterjan gözünü temizlemek

koku hala devam ediyor malesef. en son çamaşır suyuyla en uzun programda yıkamaya bıraktım. bundan sonra da koku devam ederse ne yapayım? tamirci mi çağırayım?

 
Yapılacakları yapmışsın. Bu ara reklamlarda görünen makinenin arka kısmındaki filtreleri filan da temizlediysen servis çağırmaktan başka çaren yok.


  • minyatur dev  (21.08.14 11:32:13) 
90 derecede deterjanla boş iken çalıştırın. bir de kullandıktan sonra kapağını açıp içini kurutuyor musunuz?


  • inheritance  (21.08.14 11:32:39) 
kapağı açık bırakıyorum,
çamaşırları bekletmiyorum.

makinamız eski bir makina, öğrenci evindeyiz, yeni makina alacak durumumuz da yok açıkçası. tamirci ne kadara halleder bir fikriniz var mı acaba? borularda tıkanıklık ya da makinada küflenme varsa oluyormus sanırım böyle. bunları halletmek çok pahalıya patlar mı bize?
eğer olmazsa ikinci el başka bir makine mi alsak ki acaba? o da nasıl kullanıldığı belli olmayacak, yine kokarsa diye korkuyorum.

dert oldu resmen of.
  • mutevazi  (21.08.14 11:38:49) 
eger makinenin su aldığı yer bir lavaboya bağlı ise (bizimki mutfak lavabosu ile aynı yerden su alıyor) lavabo aç kullan, giderleri temizlesin. makineyi çalıştırmadan önce su boşaltma imkanın varsa makinenin suyunu boşalt sonra yıka camasırları.


  • kaymaktutmayansicaksut  (21.08.14 11:59:42) 
boş bir şeklide sirke ile yıkamayı da dene. tüm detarjan, yumuşatıcı gözlerine ve kazana sirke koy uzun program yıka. arada durdurup beklet. sonra devam ettir. yinede geçmezse yapacak bir şey yok lastik kısımları çürümüştür onun geçmeyen kokusudur.

edit: bu arada limon tuzu çok tehlikeli çaydanlığı bile delebiliyor onu dikkatli kullanmanı öneririm. kokuya fayda etmez kireç çözücü etkisi vardır limon tuzunun.
  • yue  (21.08.14 12:39:40 ~ 12:40:25) 
Makina su gideri s yapmadı ise yeni makina alsanız bile o koku gelir


  • saksı  (21.08.14 12:43:26) 
Lavabo s İ diye aratın google da


  • saksı  (21.08.14 12:44:31) 
ıslak kalmış gibi? kirli paspas kokusu gibi mi? o koku lavabodan gelmez gibi sanki. makinenin içinde parça halinde birikmiş kumaş artığı-yün falan olabilir mi?
ben olsam kostik denerdim (lavabo açıcı). düşük dozlarda ve eriterek tabii en kısa programda. ve sonra boş bir suyla yıkama daha.

  • namus ninjası  (21.08.14 12:53:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.