[]

Tek başına ev aylık harcama?

İçerenköyde tek başıma eve çıkmak istiyorum. Kirayı ortalama 700 diye hesapladım. Bunun haricinde faturalar, mutfak giderleri, genel ev harcaması vs ne kadar tutar aylık? Madde madde yazarsanız şahane olur.

Bir de yurt düşünüyorum onun ücreti de tahmini 7000-9000 civarı. Yurtta kalınca başka ne gibi harcamalar olabilir? Hangisi avantajlıdır? İkisinin kıyaslamasını yapabilir misiniz? Fikre ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.

Edit: öğrenci olduğumu da belirteyim.

 
Market alışverişini günlük yapıyorum, 15 lira falan harcıyorum her gün. Yani aylık 500 lira falan mutfak masrafın olur.

Su 25, elektrik 50 (bana fazla geliyo biraz, kediler var evde, ondan dolayı hergün süpürge açıyorum), internet 45, aidat 200 (bunu kışlık doğalgaz yerine sayabilirsin)

Yurtta kalınca fatura masrafı olmuyor. Ama ben yurt mutfağından tiksindiğim için yemek yapmazdım, hep dışarıda yerdim. Masraf olarak bu sayılabilir.

Ev elbette yurda göre daha masraflı.
  • buff  (21.08.14 02:03:26) 
2 yıl yurtta, artık evde kalan biri olarak kıyaslama yapabilirim sanırım.

-aylık 750 tl yurda veriyordum, şimdi iki kişi 1400 tl ev kiraladık 700 kira düşecek bana, gerçi faturaları ekleyince 900ü bulur ama olsun.
-ben yurtta kalırken -kahvaltı ücretsiz olmasına rağmen- sürekli üç öğünümü dışarıdan yerdim, günde 30-40 tl para yapardı (vakıf üniversitesinde okuduğum için sağ olsunlar her yer geçiriyor etraftaki)
-tek başına olursan fatura derdin fazlaca olmaz, bir tek kışın doğalgaz belini büker biraz.
-ev biraz daha masraflı ama çok daha rahattır. 700-800 tl 2-3 kişilik odalarda kalmak için vereceğine kendi başına eve çıkmak en güzeli. yurtta bi kere insanın özeli olmuyor, telefonla konuşmak için bile kırk takla atıyorsun, odada konuşamıyorsun koridorda rahatsız oluyorlar falan.

bu böyle karışık oldu biraz biliyorum ama şöyle özet geçeyim.
yurtta kalırsan -miden her türlü yemeği almıyorsa- dışarıdan yemek için fazlaca para harcayacaksın. evde olursan fatura derdin olacak. ama evinde pişireceğin makarna yumurta gibi ucuz ve doyurucu yemeklerle dengeyi gayet iyi sağlarsın.

2 yıl yurttan sonra eve çıkıyorsam bir bildiğim var demektir. ev diyorum her türlü :)
  • bir nick var benden iceri  (21.08.14 03:19:33) 
benim kiram 520 lira, elektrik genelde 45, su 20, doğalgaz kışın 100 gibi, aidat 25, internet 25. mutfak da günlük çook rahat 15 lira buff ın da dediği gibi. benim masraflarım bayağı ekonomik gerçi tek başıma kalmama rağmen, izmir'deyim. sizin işiniz daha zor kira açısından.


  • iste o kavunici balik  (21.08.14 03:36:53) 
öncelikle yurda çıkmayın eğer ev imkanınız varsa direk eve geçin. Yurtta öğlen yemeği haricinde dişe dokunur bir harcamanız olmaz ama madem sormuşsunuz söyleyeyim. Yalnız tekrar edeyim yurda çıkmayın.

Ev olayında da eve çıkıp istanbul gibi bir yerde yemekleri paso dışardan paket siperiş şeklinde yaparsanız mutfak masrafınız baya bi abartılabilir. O yüzden eve çıkıp pazar alışverişinizi yapıp adam gibi mutfakta yemek yapıp yerseniz 400 liraya kadar mutfak harcaması çıkabilir aylık. Tabi istanbulda yaşamadığım için çarşı pazardaki fiyatları da tam bilmiyorum. elektrik en fazla 40-50 gelir. yazın 25*30 bile olabilir klimanız yoksa. su da 20 lira kadar gelir.

ev ile yurt kıyaslamasına girmeye gerek bile görmüyorum kıyasa bahis bile değiller rahatlık açısından. ev her türlü yurttan üstündür. ama tabi bu biraz da size bağlı. evi afedersiniz ahır gibi kullanacaksanız mutfakta sineklenmiş küflenmiş bulaşıklar yerler kıl tüy. Havasız odalar, masanın üstünde bir santim toz, sapsarı bir tuvalet falan öyle yaşayacaksanız direk yurda çıkın da temiz biriyseniz ev her zaman iyidir.
  • maxhoper  (21.08.14 04:52:13) 
Üniversitede değil ama lisede dört sene yurtta kaldım. Korkunçtu. Ev çok daha iyi. Yurtta her şey sıkıntı.


  • Lim5  (21.08.14 05:27:53) 
yurt evi döver.

evin derdi bitmiyor. yok temizlik, yok pat diye gelen densiz arkadaşlar, bi de öğrenci evi diye dingonun ahırına çevirirler ki tam cinnet sebebi, faturalar falan sıkıyor insanı. ben 1 sene yurtta kaldım ilk senemde sonra keşke yurtta devam etseydim dedim. evin de artıları var tabi, kendi düzenin kafana göre davranıyorsun falan.

ilk senense yurtta kal, hem evde yalnızlık çekersin. baktın olmuyor 2. sene yurda çıakrsın.
  • prinkipodelisi  (21.08.14 09:35:12) 
içerenköy diye fındıklı mahallesine de götürebiliyor emlakçılar. o konuda dikkatli olun.


  • inheritance  (21.08.14 09:41:31) 
elektrik bana 25 geliyor bütün gün işteyim çünkü.
su da o civarda gelir hatta daha az.
doğalgaz bu sıralar 7-8 lira geliyor. kışın taş çatlasın 100 lira gelsin.
69 lira da 50mbit internete veriyorum sana o kadar lazım değilse sıkıntı yok zaten.

mutfak da sana göre değişir valla ne yemek istediğine göre. her gün bi makarna, bulgur, pilav illa ki olursa bence mutfak masrafın da fazla gelmez.
  • kamera motor  (21.08.14 09:44:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.