[]

Size Çok Komik Bir Hikaye Anlatacağım

O kadar komik ki, ilk duyduğumda gözümden yaş geldi.


"Ortadoğu'da bir ülkede şerefsiz bir varlık yasal olmamasına rağmen hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı olmuş."

Anladınız mı espriyi, Yasama ve Yürütmenin başındaki haysiyetsizin nasıl yasaları hiçe saydığından bahsediyor hikayede. Ama ben ona da gülmedim bak.
Bu durumu savunabilen Ortadoğulular varmış.

Komik mi lan?

Gülün o zaman.


Adama memleketin durumunu anlattım, şunu kendi diline çevir de öyle yaz dedim 2 saat sonra cevap verdi, gerçek olduğuna inanmamış, 2 saat araştırmış.

Biz niye hemen inandık lan? Niye bu kadar kanıksadık?

 
Son 3-5 senedir at koşturdukları için yasama ve yürütmenin düzlüklerinde; ben pek yadırgamıyorum açıkçası.


  • ay nov kung fu  (20.08.14 23:08:13) 
Sonra da böyle olmuş;

pbs.twimg.com :large
  • once  (20.08.14 23:12:29) 
Teknik olarak Başbakan yasamanin basinda değildir. Basbakan bakanlar kuruluna baskanlik eder. Bakanlar kurulu ve cumhurbaskani da yurutmenin basidir.

Yasamanin basinda da sonunda da meclis vardir.

Ha desen ki basbakan tek başına aldigi tum kararlari uyguluyor. Yasama organı basbakana biat ediyor. Haklisin sonuna kadar. Fakat bu cok uzun yillardir boyle. Akp ilr biraz daha belirginlesti sadece. Vekiller partisini dolayısıyla basbakaninin aldigi karari verdigi oneriyi kendilerine verilen talimat ike sorgusuz sualsiz cogu zaman icerigine bile bakmadan onaylanır. Muhalefet de aybi sekilde reddiyor. Yani uzgunun ama botle garip bir demokrasimiz var.
  • emfuzi  (21.08.14 00:47:32) 
kısa süreli bir şey. yani adam bir süre boşta kalmayı kabul edemiyor. yoksa cumhurbaşkanlığını ve başbakanlığı aynı anda sürdürmek gibi bi planı yok adamın, en azından kağıt üstünde. ha tabi senin söylediğin de kötü ama benim bahsettiğimden daha az hukuksuz. bizim ülkede ise bu kadarcık hukuksuzluk normalleşti artık. parantez içi ünlemi sevmediğim için koymadım önceki cümleye.


  • acccra  (21.08.14 01:10:00 ~ 01:10:25) 
Adam gecesini gündüzüne katıyor hem başbakanlık hem cumhurbaşkanlığı yapıyor. Bir de beğenmiyorsunuz. Kendini paraladığı yetmiyormuş gibi her gün eşi olsun, kızı olsun, bilali olsun(babası ona einstein diyor) onlar da ayrı ayrı çalışıyorlar, gezmedik yer bırakmıyorlar.

"Ailecek çalışıyorlar halen beğenmiyorsunuz" diye yazmıştı biri. Ondan esinlenerek yazdım.
  • ontheroad  (21.08.14 01:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.