[]

İkinci SATA Hard Disk Nasıl Kurulur?

Bilgisayarımda halihazırda bir adet Seagate Baracuda 200GB SATA HDD mevcut. Az önce Gold PC'den ikinci bir Seagate Baracuda daha aldım. Bu seferki 320GB.

Bilgisayara olması gerektiği gibi bağladım (öyle sanıyorum) ancak makine şu an ikinci HDD'yi görmüyor (ki ben de öyle olmasını bekliyordum). SATA HDD'lerde de jumper ayarları, Primary-Master vs. ayarları gerekiyor mu? Yani bu aleti makineye nasıl tanıtırım?


 
bazen sıfır hdyi formatlamak gerekebiliyor...


  • dirk pitt  (17.06.07 22:24:22) 
Bİlgisayarıma sağ tuşla tıklayıp manage/yönete basın. Ordan Dİsk yönetimine. Açılan ekranda, eğer doğru bağlamışsanız falan, altta Disk 0 kısmında 300küsürgb'lık kısmı görüsünün. Sonra o bölüme sağ tuşla tıklayıp Partiton/Bölüm yarat yap. Büyüklüğünü, sayısını falan belirle... Umarım yardımcı olur...


  • sheba and the albino girls  (17.06.07 22:30:35) 
sata destegi olan anakartlarin cogunda ikinci bir bios benzeri uygulama vardir.
mesela benim board asus. normal bios icin acili$ta del'e basiyorum. sata bios'u icin ise tab'a basiyorum.
tab'a basinca kar$ima gelen menude her turlu ayar mevcut. tum baglantilari yaptiktan sonra burdan kurmaniz gerekiyor bildigim kadariyla (3senedir ugra$miyorum sata ilen)
bu $ekilde olmasi gerekiyor.
ha bir de onlem olarak, kurulum esnasinda diger disk'in baglantilarini iptal edin. nolur nolmaz. yanli$ secersiniz felan, insanlik hali.
  • sourlemonade  (17.06.07 22:52:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.