[]

Ebay'den gelen siparişe vergi ödemek?

Çin'de ebay üzerinden satış yapan bir adamdan ipad kılıfı aldım, 12 dolara (25 tl ediyor yaklaşık). Kargo ücreti istenmiyordu ama ürünün sayfasında "import fee" hakkında bilgi bulamadım.

Türkiye'ye geldiğinde bu kılıf direk verdiğim adrese mi gelecek? Yoksa gidip gümrükten teslim almam mı gerekecek? Teslim alırken ödediğim ücretin yanında bir de vergi ödeyecek miyim?


 
$100 üstündeki ürünlerde vergi her zaman var mı peki? yoksa ürünün çeşidine göre değişiyor mu ?


  • legendwaitforitdary  (20.08.14 18:19:45) 
Her zaman var.
100 dolar altı olup aynı şeyden çok tane alırsanız da var, ticari olarak sayıyorlar.

  • whoosie  (20.08.14 18:20:31 ~ 18:20:41) 
100 doların üzerindeyse her türlü çakarlar. Sen DHL TNT UPS vb fşrmalarla getirtme sakın. air post şirketleri var onlarla gelsin 1 haftada gelir hem de abuk sabuk ithalat masraflarıyla yüzleşmezsin. Ödeyeceğin vergi de (ödersen eğer) cüzi bir miktar olur. Bu satıcıya belirt alırsan eğer..


  • ironiden anlamayan dunyasiz  (20.08.14 18:21:58) 
@ironiden anlamayan dunyasiz

Satın aldım zaten ama belirtsem bile satıcının dikkate alacağını sanmıyorum, çünkü free international shipping yazıyordu, adam bedavaya yollayabileceği bir kargo firması bulmuş belli ki.

bu arada tek bir ürün sipariş ettim kişisel kullanım için, umarım vergi ödemek zorunda kalmam.
  • legendwaitforitdary  (20.08.14 18:30:01) 
bu sene 14 sipariş verdim şimdiye kadar. 9 tanesi geldi, 5 tanesi daha yolda.
cep telefonu kılıfı da var aralarında :)

hiç birine vergi ödemedim, adrese ücretsiz teslim edildiler.
takipsiz kargo sıkıntı sadece, bir ürünüm kayboldu. adamlar yerine daha iyisini yolladılar ücretsiz olarak ama istediğim o değildi sonuçta, görüntü olarak uymadı gelen, idare ediyorum...

90% ihtimal o kılıf sorunsuz gelir, düşük bir ihtimal kaybolma ya da hasar görme riski oluyor ama kaybolursa ebay'i araya sokup yenisini isteyebiliyorsun.

bana yanlış ürün yollandığında da yanlış olan bana kaldı, ücretsiz olarak asıl istediğim şey de tekrar yollandı mesela. sorun yaşarsan hemen olumsuz feedback verme, önce satıcıyla irtibata geç, sorun çözülürse positive feedback vereceğini söyle vs. genelde çözülüyor.
  • ucan spagetticanavari  (20.08.14 18:42:27) 
O fiyata bir sorun teskil etmez. 20 gunde adresinde olur.


  • halitkin  (20.08.14 19:29:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.