[]

din sorunu

merhabalar.

İnançlı bir insanım ve işin açığı öyle kalmak öyle ölmek istiyorum. Dine bakış açım her şeyden öte ailemin bana verdiği bir miras gibi. Onlara çok saygı duyduğum için sorgulamıyorum olduğu gibi kabulleniyorum kafamı yormamaya çalışıyorum. Yorsam da inanacak yönde yormaya çalışıyorum.

Eskiden güzel amcalar vardı etrafımda sürekli inancımın ateşini körüklüyorlardı şimdi ne yapmam lazım bu ateşin sönmemesi için.

Son zamanlarda cidden işid, Türkiye de din adı altında yapılanlar vs...

Bunlar beynimi çok yormaya başladı. Düşünmek istemeseniz bile düşündürüyor sorgulatıyorlar...

Ne yapcam bilmiyorum. Şu sıra temel psikolojik bozukluğumun kaynağı bu. Rüyalarımda şiddet görüyorum sıklıkla.

Siz bağlı kalmak için ne yapıyorsunuz. Çok teşekkürler..

 
işid zart zurt bu gruplar yurt dışı menşelli dinleri kendi inananlarına kötülemek amaçlı oluşturulan gruplar.

Sen boşver işidi falan otur araştır. Ol dedi Oldu kafası argümanlardan uzak dur.Oku ve araştır. Din başka birşey istemez.
o zaman için rahatlar
  • 1tam1ayran  (20.08.14 16:24:46) 
bagli kalmaya calismak sacma. mantiksiz geliyorsa mantiksizdir. soguduysan sogumussundur.
aklina hukmedemezsin.
huzurlu hissetmen icin oturup dusunup, mantikli gelen neyse onu kabul etmen gerek. ateistler gercekten de ozentilik yapmak icin ateist degil cogu zaman.
  • bohr atom modeli  (20.08.14 16:26:18 ~ 16:26:52) 
bir kere "acaba" sorunu sorduktan sonra onu durdurman mümkün değil. bence kendini rahat bırak.

yine de cevap vereyim, tasavvuf oku, dinin en güzel yanı.
  • dahili meddah  (20.08.14 16:27:20) 
cevabı başlıkta vermişsin. karar senin.


  • sir gawain  (20.08.14 16:28:57) 
mesela atom bombası yapıldığında biz bilimi değil, bunu yanlış yönde kullanan insanları eleştiriyorsak, din olgusunda da böyle davranmalıyız.
ben bir müslüman olarak hata yapıyorsam bunu islam'a mal etme, beni eleştir.
eğer sen kalkıp da birey yerine islam'ı eleştiriyorsan kuran'ı da okumuyorsun demektir. çünkü sen gerçek islamı doğrudan kaynağından değil, üçüncü şahıslara göre yaşıyor ve anlıyorsun demektir.

bu bakış açısına göre davranırsan, yani islam'ı bizzat kendi direkt kaynağına odaklanırsan arada sadece allah ve sen kalırsın, üçüncü şahıslar değil.
  • m e b  (20.08.14 16:30:22) 
abi bence kendini islam rönesansı eserlerine göm gitsin. iyi bir kaçış yolu olabilir bu.
(bkz: islam'ın altın çağı)

  • iwfx  (20.08.14 16:37:08) 
bağlı kalmak için uğraşıyorsun ama bağın koparsa rahatlama çok şiddetli oluyor. bağlı kalmaya çalışırken yaptığım her ne kadar mantığa bürünmek de olsa olumlu bir çabaydı mesela, benim için artık 10 senelik bir mevzu oldu tabii.
iş psikolojik bozukluksa, kendini dinle ilgili çok değişik kaynaklar var, onların deryasına at. din ve dünya işlerini birleştir biraz. agnostik ve hatta ateist ilahiyatçılar var. felsefesini düşünenler var. bi uçtan gir, bi bakmışsın aklına yatmış. ya da bi bakmışsın ters istikamete savrulmuşsun. %50 ihtimal aslında ama..

  • namus ninjası  (20.08.14 16:42:59) 
ışid ve akp'liler aklına gelirse gerçek islam bu değil diye düşün.
özellikle akp'nin pompaladığı muhafazakar kapitalist kitlenin islam'la yakından uzaktan alakası yok.
vakit kaçırmadan namaz kıl, kılarken başka şeyler düşünme.
arada sabah namazlarını daha samimi insanların olduğu ücra köşelerdeki camilerde kılabilirsin.
sık sık kuran'ın arapçasını dinle. özellikle güzel okuyan hafızlardan.

bir ateist olarak samimi önerilerim bunlar.
  • titiraprap  (20.08.14 17:14:14 ~ 18:06:42) 
tik atmadığın için cezalı yazıyorum
din şiddettir, baskıdır, katliamdır.
cümlelerinde hissedilen tek şey korku.
yani gördüğün gibi din yıldırmadır.
ne kadar beter olsan da dinden çıkamazsın.
kendi kendini hapseder ve öyle ölürsün aynen dediğin gibi.
dünyanın her yerinde tüm ilahi dinler böyledir.
  • hkku  (20.08.14 17:35:05) 
duyuruyu okurken biran şüphelendim ben mi yazdım bunu diye.İslamda Kadının durumu,ayetlerin farklı yorumlanması spnucunda ortaya cıkan abuk subuk hareketler (adnan oktar bi yanda diger yanda işid nasıl yorumlamaksa bu), dindarların geri kalmıslıgı, batıdan gelen herseye paranoyakca bakan dindarlar(internet,moda vs),dinin bencilliği,cehennemle tehdit etmesinin korkuclugu derken ben de sogudum da sogudum. ama din öyle bisey ki -sen istedigin kadar oku,arastır vs-icine yerlesmisse kolay kolay söküp atamazsın. Mesela ben bu sogumalar neticesi ibadet falan etmiyorum coktandır ama inanmıyorum da diyemiyorum.sanki icten ice allahla kavgalısın. "Varsın evet ama kuralların sacma" diyorsun.bu sürecte "namaz kılmayan ickisini icen ama muslumanım diyen" tipleri anlar oldum. Adam sorgulamak istemiyor cünkü bi sonuca vramayacak vakit kaybı,kafa karısması yaratacak."yüZde yüz allah var muhammed onun elçisi"diyemediği icin dünya zevklerinden mahrum kalmak istemiyo. Velhasıl sen o inancı söküp atamazsın icinden kafa karısıklıgıyla yaşar gidersin gibime geliyo


  • bes  (20.08.14 17:35:42) 
ailenden kalan miras konusunu bir kenara bırakırsak senin dine ihtiyacın var mı? iyi bir insan olmak, kötüyü iyiyi ayırmak için illa bir kılavuza mı ihtiyaç duyuyorsun bunu düşün.


  • ozzpwnz  (20.08.14 17:38:21) 
inançlı bir insan olarak konuşuyorum şüphe duymakla doğru olanı yapıyorsun aksi takdirde ailenden sana gelen inanç, inanç değil kültür halini alabilir.

imanı kuvvetlendirici kitaplar oku, videolar izle
kuran meali oku. şu altta linkte yer alan iyidir tavsiye ederim
(git: www.kitapyurdu.com

youtube da güzel videolar var insanların islamiyeti nasıl keşfettiği ile alakalı (müslüman olduğunu farzediyorum) onlar yardımcı olabilir.

ayrıca aklın da allahın varlığını kabul ettiğini düşünüyorum. aklını kullanarak da bulabilirsin.
  • vesayre  (20.08.14 17:38:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.