[]

askerlikte kazanım

psikolog yazar basligi gibi oldu sanırım..Ama eminim aklı selim bir iki insan birseyler yazar. sozlukte,burda askerligin ne kadar sikko birsey oldugu yazılıp duruluyor. ok buna itirazım yok ama benim serzenisim ; aga askere mal gidecen mal gelecen, gardas ahlını gapıda bırah laflarına. ulan yani anlamıyorum bunları yazana kadar insan orada kaldıgı zaman boyunca kendini nasıl gelistirebilir gelistiremesede nasıl mental olarak zinde kalır bunların bir yolu yok mu. ornegin kitap goturun su zamanlarda imkanınız olacak okursunuz veya gunde 50 sınav ceksen 5 ay sonunda canavar olursun falan gibi ne bileyim. yani askerlikte napalım ki azıcıkta olsa dondugumuzde isimize yarasın..




 
her şey düştüğün yere göre değişir. Ben 11 kitap okudum ama okunacak bir yer yoktu. Gürültü olur, komutanlar şutlar, vs. Yatmadan önce uykudan yiyerek koridorda ayak üstü okurdum kitaplarımı. Diğer konuları şöyle sayabilirim: bedenen yorulursun ama kafan rahat olur. Büyükşehirde yapamadığın çok önemli bir şeyi yapabilirsin nöbetlerde; hayatının her boyutuyla ilgili olarak uzun uzun düşünebnilirsin. Yerine göre tabiata yakınlaşabilirsin; kurdu kuşu, börtü böceği gözlemleyebilirsin. Hepsinden önemlisi de normalde karşılaşmayacağın her çeşit adamla tanışıp bir şeyler paylaşabilirsin; katilinden çiftçisine, fabrikatöründen işçisine, her etnik kökenden adamına. Ben Hıristiyan ülkücüye bile rastlamıştım, misal. Memleketin insanlarını yakından gözleme şansına erişirsin yani. Bir de düzenli spor yaparsan kısa dönemde bile çok sağlam vücudun olur.


  • gayrisabit fikir  (05.07.09 22:19:09) 
tamamen yerine göre...ben mesela en az 30 kitap okumuşumdur...sabah sporu ve içkiyi kesme davası yüzünden de 12kilo verip filinta gibi geldim


  • duk leto  (06.07.09 13:34:24) 
oncelikle askerlik sikko bişey degildir.

su akar yolunu bulur. "kendini nasıl gelistirebilecegini, nasıl men tal olarak zinde kalacagını" bi süre sonra keşfedersin kendi kendine.
  • ip atlayan dana  (07.07.09 15:08:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.