[]

facebook hesabı ip bulma

Merhaba
Arkadaşımızın biri adına feyk hesap açıp belaltı resimler koymuşlar. Bu hesabı nasıl kapattırabiliriz ?
Kapattırsak bile yeniden açabilir. Bu yüzden bu kişiyi nasıl bulabiliriz ?
IP bulmak zor mudur ? İlla polise mi gidilmelidir ?

 
benzer bi olayla karşılaşan avukat bi arkadaşımın zamanında söylediğinden doğru yazıyorum:

facebook türkiye ofisi ip vermiyor, amerika ofisine yönlendiriyorlar.

ha sen kendin öyle ip bulamazsın. o iş yaş, belki gönderilerde açıksa lokasyonu yazar kadıköy, acıbadem vb gibi, o kadar.
  • golan trevize  (20.08.14 00:31:32 ~ 00:33:06) 
hacı diyelim ki ip adresini polise savcıya gitmeden buldun o ip adresi ile polise gitmeden napabileceğini sanıyorsun? :) ben sana yazayım burdan ip adresimi açık açık mesela onla ne elde edebilirsin ki? hiçbir şey.

cevap: zor değil imkansız. polise savcıya gitsen bile facebook ip adresini vermek zorunda değil. öyle bile garanti değil yani.
  • localhost  (20.08.14 00:33:16 ~ 00:35:20) 
@localhost en azından lokasyonunu öğrenir tahmin ederdik hacıt.


  • baris daima  (20.08.14 00:34:46) 
Polise gidersen de bulamazlar büyük ihtimalle, uzar zaman aşımına düşer. (1 yıl olursa ttne vs. de ip saklamıyor)

İnternetten araştırırsan 2-3 hilesi var ip bulmanın. Tıklayanın ip adresini veren linkler yaratabilirsiniz, ama bu adresi yasal süreçte delil olarak kullanabileceğinize dair şüpheliyim. Ben bulup kullandım ama bilirkişi bendim davada.
  • godless frog  (20.08.14 00:35:40) 
lokasyon olarak anca hangi şehirde olduğunu tahmin edebilirsin başka bir şey değil. o da çok tutarlı olmaz. kalkıp istanbul'dan bağlanan birine bursa'dan antalya'dan bağlanıyor deme ihtimali de oldukça yüksektir.


  • localhost  (20.08.14 00:36:53 ~ 00:37:12) 
ip arayacağına facebook'a şikayet et.


  • loser blueser  (20.08.14 01:48:21) 
siz de fake bir hesap açın. o hesapla arkadaşınızın fake hesabını ekleyin. kabul ederse mesajla ona bir link gönderirsiniz. cinsel yollu bişeyler falan. mutlaka linke tıklayacaktır. girişleri loglayan siteler var. onlardan birinin linkini gönderirsiniz (kısaltma kullanarak, bit.ly gibi) girişleri loglayan site linke tıkladığı anda ip adresini yakalar. siz de ip adresini bulmuş olursunuz. sonra polise ip adresi ve saatini verirsiniz polis de o ip'li kişiyi o saatte kim olduğunu bulur.


  • mr.goodcat  (20.08.14 11:01:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.