[]

ev sineması VS ses sistemi

merhaba,

aradaki fark nedir? ev sineması kendi DVD yada BLU-RAY playerları ile birlikte mi geliyor? ben bu ev sinema sistemini, normal ses sitemindeki gibi hem bilgisayarımı hem de televizyonumu bağlayabilir miyim?

teşekkürler.

 
Ev sinema sisteminde evde ses çıkaran bütün aygıtları bağlarsın.
Ses sistemine sadece ses alacağın aygıtı bağlarsın.

Mesela, ev sinema sistemine Dvd vs artı televizyon artı bilgisayar artı coax çıkışlı bir aygıt artı dijital çıkışlı bir aygıt artı ebesini bağlayıp sistem üzerinden geçiş yapabilirsin. Ses sistemini çoğu zaman stereo uçlarla ya da ses kartın/aygıtın kaç çıkışlıysa ona göre bir kabloyla bağlar sabit kullanırsın.

Ev sinema sistemi dediğin şey uydular ya da merkez hoparlör değil, giriş - çıkışı düzenleyem amplifikatördür.
  • godless frog  (20.08.14 00:23:54) 
@godless frog

hocam kafam karıştı. ev sinemasında hoparlörler oynatıcıya takılmıyor mu? nasıl diğer cihazlara bağlanıyor?

mesela ben şu 5+1 ses sistemini araştırdım aynı anda birkaç cihaza bağlanabiliyor.

acaba terimleri karıştırmış olabilir misiniz?
  • arşivci  (20.08.14 00:39:13) 
Ev sinema sistemi olarak satılan cihazlarda oynatıcıyla beraber bir de amfi vardır, İstediğin cihazdan ona girer TV'de giriş seçer gibi o cihazda da giriş seçersin.

5+1lerin bazılarında da buna benzer özellik vardır ama hem güçsüzdür hem de kullanışlı girişleri yoktur. 1den fazla cihaza bağlanabilme uyduruk sunny 541lerde de var ama kullanışlılık ve performans olarak ev sinema sistemi farklı bir şey.
  • godless frog  (20.08.14 01:00:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.