[]

ekonomik durum ve borç

sevgili cnbc-e severler,

dünya ve türkiyenin gelecek 1 yıllık ekonomik öngörüsüne bakarsak normal çalışanı silkeleyecek (buraya başka kelimelerde gelebilir) bir durum söz konusu olur mu? olursa ne olabilir ne olmayabilir. borçlanmak ( ev, araç almak için kredi çekmek birikmişi oraya buraya yatırmak gibi ) için uygun mudur? örnek veriyorum yarın öbürgün benzin alamadığımız aracı oramıza buramıza sokmayalım veya aracı aldık 6 ay sonra öyle bir durum olurki talep düşüklüğünden hayvan indirimler olur felan.

neyse ne işte ekonomi kötüye gidecek hissi herkes hissediyor mu bana özel bir durum mu? öğrenmek isterim.
zenginler zaten daha zengin olduğundan onları pek ırgalamıyor. mümkün olduğunca objektif bakalım duruma. ali tezel gibi olun demiyorum ama çokta şeyini çıkarmayın.

 
benim de bu konuda içimde çok kötü bir duygu var. bir yandan ulan krediler hala ucuzken 3-5 bişey çekeyim araba alayım diyorum, bir yandan da dediğin gibi talep azlığından daha sonra ucuzlama durumu, veya yakıtın hayvani seviyelere çıkma durumu var. bilemiyorum yani.


  • vendorth  (19.08.14 17:22:46) 
Emlak balonu çok fena patlayacak diyorum. Kredi kredi nereye kadar.


  • benfakirdegilim  (19.08.14 17:24:46) 
kısa vadede bi bok olacağını sanmıyorum.

bu kadar arap gelmişken emlak balonu da patlamaz.

yalnızca dolar yükselişi olasılığı mantıklı geliyor, fed'in daha fazla para basmayacağını düşünüyorum. biz de şu 230 milyar doları ödemek için önlem almaya kalkınca dolar ayağa kalkar az buçuk gibime geliyor.

ben arsa almanı öneririm. varsa borçlarını kapat tabi öncelikli olarak. kredi falan önermiyorum.

not: aöf işletme mezunuyum.
  • siradisi00  (19.08.14 17:43:49) 
nakitte kalin, borclanmayin.


  • for the record  (19.08.14 17:44:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.