[]

WoW alıyoruz

Senelerdir hep yapmak istediğim şeydir orjinal WoW serverında oynamak. Uzun zamandır private wow serverlarında oynadım ama tad vermemeye başladı.

Şimdilik starter editionda takılıyorum. WoD'da gelecek.

Sıfırdan başlayacak birisi hangi adımları izlemeli? Battle.net'in Shop'una baktıgımda WoW+MoP ve WoD satın alınabilir görünüyor. Bunları alsam yetermi? Wotlk ve BC eklentileri nerde?

Birde bunlar biraz pahalı gibi geldi. Teknoloji marketlerde seri olarak satıldığını görmüştüm. Onlardan alsam olurmu?

 
WoW+MoP alırsan Wotlk ve BC de içinde oluyor zaten. MoP al yani. WoD daha çıkmadı, kasım'da sanırım. ön satıştır o. gerek yok.


  • sir gawain  (19.08.14 16:38:12 ~ 16:38:23) 
olmaz!
şu an pandaria dahil 9.99 battle.net'te. acele et al. soruları sonra sorarsın

  • dafuq  (19.08.14 16:40:37) 
ben wowu betadan itibaren orjinal serverında 5 yıl oynadım. o günlerde oynayan yüzlerce tanıdığım vardı ve şu an belki 1-2 tanesi devam ediyordur. Yani wowun oynansı dönemleri çoktan geçti gitti.
Geçen sene 1 ay beleş vermişlerdi tam da tatile denk gelince eski wowcu arkadaşlardan biriyle açıp biraz takılalım dedik. Oynun eskisiyle alakası kalmamış. Tüketimci zihniyete ayak uydurmak için her şeyi yapmışlar. Şehirden çıkmıyorsun bile, her yere ışınlanıyorsun. gittiğin yerlerde tanımadığın bir sürü adamla karambol usulü yaratık kesiyorsun, ne olduğunu anlamadan herkes lootları ninja usulü alıp kayboluyor ortadan.
Yine geçenlerde eski wowcu arkadaşlardan biri son eklenti paketinden sonra wowun serverlarının bedava olacağına dair bir duyum aldığını söyledi. Bu gidişatlarına bakılırsa bana olabilir gibi geldi. Artık para microtransaction'da...

("Nerede o eski ramazanlar" edebiyatım için özür dilerim ama hakkaten öyle)
  • sos fistik olsun mu  (19.08.14 17:16:45 ~ 17:17:23) 
sen romantik arkadaş soslu fıstığı dinleme. nerde o eski bayramlar deme, al wowu gitsin.


  • dafuq  (19.08.14 17:25:23) 
sos fistik'in dediklerini bende duymuştum daha önce ama korsan serverda oynayan birisi olarak starter edition bile zevkli geldi. paraya değer gibime geliyor.


  • false pretension  (19.08.14 17:32:01) 
biraz konu dışı olacak ama nostaljik serzenişte bulunan arkadaşa %100 katılıyorum. en son bc'de bırakmış biri olarak en son birkaç ay önce gaza gelip MoP aldım ben de, tam bir hayal kırıklığı. orgrimmar'dan çıkmadan lvl 70 oldum. rezillik. her şey ışık hızında ilerliyor. bg'lerde sıfır diyalog sıfır koordinasyon var, herkes one man show takılıyor. dungeon'lar desen aynen arkadaşın dediği gibi son boss'un loot'unu aldığı saniye çıkıyor millet. tek başına dungeon'da zik gibi kalıyorsun. koca azeroth akp belediyeciliğine teslim olmuş sanki, her yere ulaşım var. götünü kaldırıp 30 saniye bile bir yerden bir yere koşmuyorsun. harita açma olayı bitmiş, flight pathler otomatik açık. görevleri ingilizce bilmeyen 6 yaşında çocuklar bile kolaylıkla tamamlasın mantığıyla yapmışlar. hiçbiri zevkli değil. salak gibi hissediyorsun. kısacası oyun bokum gibi arkadaşlar, MoP'u bir ay oynadım, bir daha da para vermedim. eski halini bilmeyenlere item level kasmak güzel gelebilir ama kimse kimseyle konuşmuyorken ve her şey bu kadar yüzeysel, hızlı ve basitleştirilmişken sokayım item levelına.


  • sir gawain  (19.08.14 17:48:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.