[]

kafası kesilen biri ne kadar süre sonra ölüyor

bu ışid kafa kesiyor ya mesela. atıyorum kesmeye başladı. tam olarak hangi aşamada ölmüş oluyoruz. daha doğrusu artık acı hissetmediğin an hangi an?




 
giyotinle kestikten sonra kafa 8 saniye filan görmeye devam ediyor diyorlardı.


  • fakyoras  (19.08.14 11:54:07) 
Arkadan kilici vurup beyin omurilik baglantisi koptugunda gibi geliyor bana.


  • jesterdvine  (19.08.14 11:56:11) 
şah damar kesilince sanırım.


  • dimitri iskete  (19.08.14 12:00:42) 
tek hamlede, çok hızlı bir şekilde kesilirse (giyotin veya kaza örneğin) beyin travma sinyali almayabileceği için, kan kaybından ölene kadar yaşanabilirmiş. tabii kan kaybından ölene kadar bilinç çoktan kapanmış olur muhtemelen, yani en "temiz" ölümde bile 3-4 saniye olsa gerek.

kılıç veya bıçakla kesildiğinde nasıl olduğuyla ilgili resmi bilgi pek yoktur sanırım. giyotin veya kaza için bilgi alınabiliyor ama kılıç veya bıçakla kafa kesme işlemlerinde ortalıkta doktor veya adli tıp uzmanı falan olmuyor sonuçta...

ama bence kafa tamamen kesilmeden ölünüyordur, çünkü çok fazla kan kaybediliyor. bıçakla veya kılıçla kafa kesmek de kolay bir şey değil. kafa tamamen kopmadan, çoktan bilinç kapanıp ölüm yoluna girilmiş olur ölünmese bile.

yani kafanı efsanevi bir hareketle kaşla göz arasında büfecinin kaşarı kestiği gibi uçurmazlarsa, muhtemelen 2-3 saniye içinde ölürsün. en azından acıyı hissetmezsin.
  • pescador  (19.08.14 12:08:17) 
Kan kaybından ölünceye dek vücudun hareket edebilir. Tabi kafa olmayınca işler değişir.


  • cetoxim  (19.08.14 12:20:52) 
lavoisier'in giyotinle idamı sırasında bunun denemesini yaptığını söylerler. lavoisier şu resimdeki adamdır:
i.imgur.com

  • namus ninjası  (19.08.14 12:27:49) 
merak edip bi video izleyeyim dedim keşke izlemeseydim bence hemen ölüyodur inşallah diye ümit ediyorum oha ya


  • heee  (19.08.14 12:37:02) 
tahminim, bıçak sürülmeye başlandığı anda acı hissediliyor. şah damar kesildiği anda hissiyat azalıyor. fışkıran kan sözkonusu. akabinde saniyeler içinde bilinç kapanıyor zira sadece beyin vücuttaki kanın %25ini kullanır. kan azalınca (tansiyon düşmesi gibi bir etkiyle) bayılıyor insan. akabinde de ölüyor ama hissedip görmüyor olan biteni. belki bıçak sürülmeye başladığı andan itibaren 5 saniyeyi falan fark eder.


  • icim urperiyor  (19.08.14 12:49:24) 
kafası kesinlen birinin hangi parçası "o kişi" olur peki? sorunda bu yüzden anlam bulanıklığı var. "ölmüş oluyoruz" derken kafadan mı bahsediyorsun bedenden mi? bu şekilde sorunun cevabı değişir.


  • esenboga  (19.08.14 12:58:13) 
o adrenalin ve korku ile bıçak acısının hissedilebildiğini sanmıyorum.

kafa çok hızlı bir hareket ile koparsa düşen kan basıncı nedeniyle bilinç anında gider. bırak damarların kopmasını kan basıncı koltuktan hızlı kalkınca anlık bile düştüğünde insanın bilinci gidebiliyor.

enseden başlayan yavaş kesimde ise omuriliğin kopması ya da bıçağın yaralaması noktasında spinal şok nedeniyle gene acı hissedileceğini sanmıyorum.

bu ışid vs olaylarında insanlar en çok "umarım acı hissetmemiştir" konusuna takılıyor ama bence 5 saniye sonra ölen bir insan için acı hissedip hissetmemiş olması önemsiz. ben o insanın yaşayamadığı hayata, geride kalan yakınlarına ve öldürülene kadar geçen onlarca dakika içinde yaşadığı korkuya üzülüyorum.
  • orpheus  (19.08.14 13:01:59) 
@esenboga

soru çok basit. herkes anlamış. tekrar oku istersen.

@orpheus

aynı duyguları bende hissediyorum. bakıyorum bazıları 20-30 yaşları arasında. yani yaşanacak onca güzel şey varken bir kaç tane orospu çocuğu kafanın dibinde dolaşıyor. sonra kafanı tutup kesiyor. yani o an halimi düşünüyorum tek isteğim acı çekmemek olur. orospu çocukları zaten öldürcek belli.
  • nemo problemo  (19.08.14 16:30:33) 
kesilen kafaların sahiplerinin neden ölene kadar savaşmadıklarını merak ediyorum ben de. mesela moğol ordusu geliyor. ölüm ve tecavüz garanti. bir insan bunları neden kabullenir? korkakça ölmenin ne tarafı mantıklı?
ve ayrıca sorun kısmen saçma. kesilen kafanın sahibi soluk borusu da koptuğundan ötürü bu meseleyi anlatamadığı için, elleriyle irtibatı gittiğinden ötürü yazamayacağından, ve biz onun aklını okuyamayacağımızdan dolayı, sorduğun sorunun cevabını bildiğini iddia eden kişiler spekülasyon yapıyorlar sadece.

  • namus ninjası  (20.08.14 12:45:26) 
ne çok bilmiş insanlar ve memlekette arkadaş. yahu soru soruyorum soru. her sorduğumuz sorunun içinde miyiz? bizzat yaşamış mı oluyoruz? şu sorunun cevabını bilmek için gidip ışid'e kafamı mı kestireyim? soru sorduk işte. biliyorsan cevap ver. bilmiyorsan verme. ne kafa patlatıyosun bu kadar be adam.


  • nemo problemo  (20.08.14 17:52:51) 
Lsd nin patlama yaptığı 60 lı yıllarda fantastik deneyler çok yapıldı.
Bunlardan biri de giyotinden kopan başın düşüşünü görebilmesi üzerine.
Araştırma sonucu :Kısa bir süre dışarıdan tepkilere cevap verebildiği idi.
Daha da ilginci, Rus bir bilim adamı kesik bir köpek başını kan pompalayarak 2saat faal tutması, yemek yedirmesidir.
  • saksı  (20.08.14 18:16:54 ~ 18:26:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.