[]

para biriktirmek isteyen gence tavsiye

değerli büyüklerim, yeni başladığım işim itibariyle ayda 1000 lirayı bir kenara koyacak kadar bütçem var. tabii bu rahatça olmayacak, asgari şekilde yaşayacağım. amacım uzun yıllar para biriktirip ya ev, araba almak yada bir iş kurmak. kafamı kurcalayan şey birikimi direkt para olarak çoğaltmanın bir zararı olur mu? ne bileyim altın falan alıp kenara koymak daha mı mantıklı? öneriniz nedir, bu parayı ne şekilde biriktireyim?




 
yıllarca biriktireceğim ve bozdurmayacağım kesinlikle diyorsan evet altın daha karlı olur. sürekli takip eder ve kur düşük olduğunda alabilirsin


  • anil  (19.08.14 02:31:20) 
Asla batmayacak şirketlerden hisse al, Coca Cola gibi.


  • i was made for you  (19.08.14 02:39:53) 
daha önce asgari ücretle çalışmışlığım ve ayda 500 lirayı kenara atıp senede 6000 lira biriktirmişliğim var. o iş oluyor yani.


  • karisik hisli adam  (19.08.14 03:16:29) 
ay sonunda maaşını alıyorsun, 1 ay hayatta kalman için gereken miktarı ayırıyorsun, kalanıyla gidip altın alıyorsun. altınlar biriktikçe çömleklere doldurup uygun yerlere gömüyorsun. gömdüğün yerlerin haritalarını hazırlıyorsun. ama parayı harcayamadan ölüp gidiyorsun. sonra o haritalar birilerinin eline geçiyor gidiyor senin altınları lüpür lüpür yiyorlar. oh mis.


  • loser blueser  (19.08.14 03:28:52) 
akilligelisim.com

Bu sitede bireysel emeklilik, borsa yatırımı, altına yatırım yapılmalı mı gibi konularda epey dolu yazı mevcut, öneririm.
  • sevgikusunkanadinda  (19.08.14 03:32:36) 
(bkz: para biriktirmek/@compadrito)

sorunuzun cevabı değil biliyorum ama belki bi faydası tokanır diye yazıyorum.
  • compadrito  (19.08.14 04:57:03) 
türk parasıyla biriktirirsen değerinin azalma olasılığı yüksek. çünkü ülkemizin para birimi her ne kadar türk lirası gibi gözüksede esasen euro ve dolardır. tüm fiyat endeksi buna göre belirlenir. dolayısıyla senin biriktirdiğin paranın dolar karşısında değer kaybetmesi, karşılık gelen mal sayısını da azalttığından total değerinin de azalmasına karşılık geliyor.


nşa'da benim takip edebildiğim kadarıyla dolar 2,10un altına kolay kolay düşmez. düşse de kalıcı olmaz. bu sebeple en azından paranın değer kaybetmemesini istiyorsan döviz yatırımı olabilir.
  • syozkn  (19.08.14 09:02:46) 
1000 lirayı vadeli bir hesaba atıyorsun, parayı çeker çekmez. geri kalanıyla da gün sayıyorsun.


  • baldur  (19.08.14 09:05:31) 
değerli büyüklerim yazdığına göre yaşın genç. 32 yaşında bir çocuk babası evli barklı bir insan olarak tavsiyemdir ki, biriktirmek için hayatından ödün verme. sırf para biriktireceksin diye yapmadığın / yapamadığın şeylerin keşkeleri dolmasın etrafına 5 sene sonra... bu ülkede zaten tesadüfen yaşıyoruz, hayatın ne kadar kısa olacağı belli değil, kasma boşuna.

dersen ki hem yaşarım, hem de birikim yaparım, en güzeli bireysel emeklilik. en azından 3 sene çekemiyorsun, yılda minimum %6 devlet garantisi de var... otomatik otomatik ödersin...
  • minyatur dev  (19.08.14 09:38:57) 
bireysel emeklilik ayda 500 lira yatırsan 10 sene sonra 90k çekiyorsun.


  • accorbite  (19.08.14 10:09:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.