[]

als - kovayla su dökmek

als ile baştan aşağı kovayla su dökmek arasında bir bağlantı var mı? yoksa sadece öylesine seçilmiş saçma bir hareket mi?




 
hastalıkla bir alakası yok bildiğm kadarıyla."ya bağışta bulun yada başından aşağı su dök ". mantığı bu bildiğim kadarıyla. ünlüler bağışta bulunmuştur tabide böylelikle daha fazla duyuldu ve reklam oldu


  • cekingen fil  (19.08.14 02:03:57) 
bildiğim kadarıyla bağlantı yok. işin eğlenceli kısmı o yani insanların bunu eğlenerek yapması, paylaşması ve tutması için yapılmış bi' şey.


  • biseybuldum  (19.08.14 02:05:03) 
amaç meydan okuma sanırım ama buzlu su kas kasılmaları yaratıp hareketleri bir süre engelleyeceğinden als ile bir bağlantısı olabilir belki.


  • rexex  (19.08.14 02:07:02) 
ilk olarak golfçü olan Chris Kennedy tarafından başlatılmış. ilk zamanlarında ALS hastalığı ile hiçbir bağlantısı yokmuş. meydan okumayı kabul etmeyenler, kendi seçtikleri bir yardım kuruluşuna bağış yapıyorlarmış. aradan bir süre geçtikten sonra bu kişi ALS yardım kuruluşuna bağış yapmayı şart koşmuş. Çünkü yakın akrabalarından 1-2 kişi bu hastalığa yakalanmış. sonra kendi çevresinden yayılmış.

Zuckerberg beyciğim sayesinde ise tüm dünyaya yayılmış. kurallar basit. eylemi yapmadan önce 3 kişiye meydan okuyorsun. bu kişiler ya aynı eylemi gerçekleştirecekler ya da mevzubahis kuruluşa bağış yapacaklar. Bu ünlü abilerimiz ablalarımız ise hastalığa dikkat çekip farkındalık yaratmak için hem bağış yapıyorlar hem de eylemi gerçekleştiriyorlar.

bu arada 29 temmuz - 4 ağustos tarihleri arasında bu kuruluşa 307,598 kişi yeni destekçiler eklenmiş ve mecvut bağışçılarla beraber toplamda 15 milyon dolar para toplanmış.
  • arşivci  (19.08.14 02:56:51 ~ 02:58:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.