[]

Kediler hakkında öğrenmek istediğim bir kaç soru var.

kedimin 5 aylık bir tane, 2,5 aylık 4 tane yavrusu var. ilk doğumundan (4 tane doğurdu ve 3'ü öldü) sonra yavrusu 2,5 aylık kadar olduğunda yine doğurdu. (şahsen ne zaman hamile kaldığını kestiremedik. ev bahçeye açıldığından dolaşmasına izin veriyorduk.)

sonrasını madde madde sorayım gitsin.


1) 5 aylık olan yavrunun hala, ara ara süt içmesi (genelde kardeşleri içerken o da gelip dadanıyor) normal midir?

2) anne kedi öyle eskisi kadar ille de yavrularım yanımda olsun istemiyor ama misal evin çeşitli köşelerinde dağınık halde uyurken yavrular, tek tek arayıp buluyor ve yalayarak uyandırıyor onları. bu hareketi neden yapar? sonuçta artık tuvaletlerini yapmaktalar kuma.

3) yavruları şu anda sahiplendirsem anne kedi durumu nasıl karşılar? 2. maddeden ötürü sürekli onları arama halinde panik olur mu?

4) şu anda veterinere götürüp kısırlaştırabilir miyiz anneyi? çünkü malesef ki bu akşam kızışma belirtisi gördüm ilk kez. camdan içeri girdi ve halıda debelendi sırt üstü. dışardan da zaten erkek kedi iniltileri geliyor. malesef diyorum 3. kez doğum yapmasına katlanamam. şu halde bile yavruları sahiplendiremiyorum çünkü. evde 6 kedi oldular. daha fazlası beni zorlar.

 
1. Normaldir
2. Sonuçta anneleri bu içgüdüyle hareket ediyorlar ve 5 aylık bir kedi erginliğe erişmiş bir kedi bile değil. Nasıl cocuklar çişlerini yapabiliyor ama popolarını silemeyip anneaaeae diye bağırıyorlarsa anne kedinin yavrularını temizlemesi de aynı mantık
3. Annelerinden ayırmayın.
4. Kediniz 8 9 ayı geçmişse istediğiniz an kısırlaştırmaya götürebilirsiniz.
  • halen  (19.08.14 01:40:55) 
@halen:

3. ne zaman peki bunun uygun anı?

4. sorma nedenim şu anda ara ara süt içen yavruları olması. yani kısırlaştırma işlemi nasıl gerçekleşiyor bilmediğimden, veterinerde ne kadar kalıyor? eve getirdiğimde ne halde oluyor? yavruları ile muhabbeti nasıl sürer yarası iyileşene kadar? gibi konular adına netlik kazanmam gerekiyor... şu an dışardan geldi ve kendini hole attı. yanına giden tüm yavrulara tıslıyor.
  • matrix  (19.08.14 01:53:06) 
neden ayırmanız gerekiyor ? maddi sıkıntılardan mı ?

kısırlaştırma işleminden sonra kedi 1 gün kendine gelemiyor narkoz etkisinden dolayı. fakat toplamda 2 güne eski haline dönüyor. 1 2 gün süt ememesi yavru kediler için sorun olmaz diye düşünüyorum ama veteriner değilim. bu konuyu bir veterinere danışırsanız sizi daha iyi bilgilendirebilir. yanlış yönlendirmiş olmayayım.
  • halen  (19.08.14 02:15:10) 
@halen:

teşekkürler. hem maddi hem manevi. bu kısımları hemen açıklayayım.

maddi olarak da aslında çok umursamazdım ama bu aralar çalışmıyorum. bu konuyu da evdekilere yük olarak yansıtmak istemiyorum. ben bu eve zamanında sokaktan 1 kedi sokmuştum. o gece doğurmuştu. koca bir garfield olduğundan hamile olduğunu bilmiyordum. 3 yavrusundan 2'si yaşadı. onlar da büyüyünce bizim evde şikayetler artmaya başladı. sonra uygun yerler bulup götürdüler bizimkiler.

4-5 ay sonra ben yine kedisedim. aynen benim gibi bir ilan vardı. ankarada idi. atladım trene gidip aldım geldim. benim karakedi oradan işte. kısırlaştırmaya vicdanım elvermemişti yavrulayana kadar. bu yaz 4 yavrusu oldu ilk kez. 3'ü öldü. (5 aylık yavru kalan sağ oluyor) yavrusu 2,5 ay olunca yine doğurdu. bu sefer hepsi sağ. manevi kısım burada başlıyor: benden başka ilgilenen yok malesef. biraz kediden korkan bir ailem var. dokunamayanlar cabası. (ki ben hayvanlarla uyuyorum hergün.) şu anda günde 2 kez kum değiştirir oldum. salona falan girmelerine de çok razı gelmiyorlar. ben evde yokken de benim odada kalıyorlar. benim üzerimdeki yük bir yana şahsen hayvanlara üzülüyorum. bu şekilde kalacaklarına, hayvan isteyen birilerinin evinde evin tek ya da 2. hayvanı olarak daha huzurlu olurlar. yoksa cidden hepsini çok sevdim. hepsinin ayrı bir karakteri var. çok eğlendiriyor bunu gözlemlemek bile. artık gelecekte tek başıma yaşarken daha rahat takılırım bu konuda. şimdilik yavruları dağıtıp, benimkini de kısırlaştırmam gerekiyor.
  • matrix  (19.08.14 11:23:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.