[]

Güreş'e başlamak için çok mu geç? (yaş : 22)

İyi günler değerli suser arkadaşlarım..

Ne zaman televizyonda yağlı güreş izlesem çok özenirdim.. ama bu sefer başlamak istiyorum. Çünkü 1.90 boy - 140 kg ağırlık özelliğinde bir fizik sahip olduğum için bana en uygun sporun bu olduğunu düşündüm. çünkü koşmalı sporlar (futbol basketbol tennis gibi) yapamıyorum kilomdan ötürü fazla koşamadığımdan..

Herneyse bu spora başlamak için çok mu geç kaldım? amacım ileride birgün kırkpınar'a katılıp başpehlivan olmak değil. tamamen hem spor yapmak hem de bir hobi sahibi olmak. hani bazıları karateye tekvandoya falan gider ya ben de yağlı güreşle uğraşmak istiyorum.. Ne dersiniz? ne önerirsiniz?

Yaş : 22
Boy : 1.90
Kilo : 140
yer : istanbul

teşekkürler

 
kırkpınar başpehlivanlarının çogu geç başlamış güreşe. çoğu olmasa da bir tanesi geç başlamıştı belgeselde görmüştüm.


  • nun  (18.08.14 23:00:40) 
soru kökeninde mantıksız. profesyonel olmayacaksan niye geç olsun ki? 50 yaşında da başlarsın, 60'da da başlarsın.


  • bigl0rd  (18.08.14 23:03:25) 
@bigl0rd

ben geçen sene basketbol izlemeyi sevdiğim ve boyumun uzun olup kalıplı olduğum için de basketbol a başlamak istemiştim yine hobi olarak. ama nereye gitsem 98 doğumlular ve sonrası doğumluları alıyolardı. kimse beni kabul etmedi. en fazla 15 yaşındakileri alıyolarmış bütün kulupler. amacım maça falan çıkmak değil, sadece antrenman yapmaktı.. ha diyeceksin, '' al eline topu git bi sahaya takıl'' .. ama ben onu istemiyorum. bildiğin parkelerde salonlarda kuka-pota-forma-koç gibi şeylerle oynamak istiyordum..
  • wagner love  (18.08.14 23:07:03 ~ 23:08:31) 
sağlık durumunla alâkalı. o fiziği kullanacak kalp var mı sende? yürek anlamında demiyorum, saatlerce antrenman yapacak kalp kası var mı anlamında? güreş hiç dışarıdan göründüğü gibi bir spor değil. fiziği kullanabilmek için esneklik gerek. sağlam kondisyon gerek. bir dene ama işin yüzde doksanı fizyolojiktir, onu söyleyeyim. herkes sporcu doğmuyor ne kadar fizikli olsa da.


  • hohoya  (18.08.14 23:08:32) 
spor alt yapın varsa neden olmasın aynı zamanda yağlı güreşte dünya yıldızı falan olmayı mı hedef seçtin? git bol bol yağlan hevesini al. belediye spor merkezlerine danış


  • dimdikdortgen  (18.08.14 23:09:26) 
@dimdikdortgen

hocam özellikle soruda şöyle bir şey belirttim :

''amacım ileride birgün kırkpınar'a katılıp başpehlivan olmak değil. tamamen hem spor yapmak hem de bir hobi sahibi olmak.''

soruyu okumadan cevap yazmanız hiç hoş değil..
  • wagner love  (18.08.14 23:11:49) 
güreşte fiziksel güç ve spor altyapısı kadar mental kuvvet ve zeka da önemli.

bazı güreşler çok uzun sürüyor, bazı güreşçiler hatta çoğu güreşçi rakibin sinirlerini yıpratmak için tekme tokat rakibini hırpalıyor ve bi çok maçta atak yaparken oyun kaybediliyor.

haliyle neden olmasın 22 çok da geç bi yaş değil güreş gibi bi disiplin için.
  • giderbey  (19.08.14 00:13:04) 
Güreşte hayvan gibi kondisyona ihtiyacın var. Senin sikletindeki güreşçilerdeki dayanıklılık tahmin ettiğinin çok üstünde. Ama kısa-orta vadede müsabakalara çıkma hayalin yoksa neden olmasın.


  • arnold schwarzeneger  (19.08.14 09:13:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.