[]

Kedim 5.kattan düştü, Devletin ücretsiz sağlık hizmeti var mı?

Sabah kedimizin eşyalarının bulunduğu odanın penceresi açıktı. Sıcaklar başlayalı pencerenin dışına çıkan, pencerenin dışında serinleyen bu kedimizi saat 10 da kalktığımda evimin içinde bulamadım.

Hemen pencereden aşağı baktım ki yerde yok. Apartmandan indim hemen zemin kattaki pencerenin demir parmaklarında yatıyordu. Gözleri şaşı oldu. Biraz temizledikten sonra veterinere götürdüm incelediği haliyle büyük bir probleminin olmadığnı söyledi. Yürüyordu, iç organlarında sorun olduğunu düşünmedi. Bir iç kanama iğnesi yaptı. Ve toplam ücret benden 70 lira aldı.

Kedimin daha büyük bir problemi olabilirdi. Röntgen çekilmesi gereken, iç organlarının ve solunum yollarının zarara uğradığı bir şey olsaydı veterinerlere bir servet bırakmamız gerekirdi herhalde. Böyle büyük durumlarda devletin sağladığı bir hizmet var mı? İstanbul avrupa yakasında nereye götürebiliriz?

 
tabi ki var. yalnız veterinerler sgk kapsamında olmadığı için hastane aciline gitmeniz lazım ciddi bir durum olduğunda. orada ilgilenirler.

edit: ulan taşak geçiyorum lan. he anam he devletin işi yok senin kedine ücretsiz sağlık hizmeti verecek...
  • loser blueser  (18.08.14 22:45:08 ~ 19.08.14 04:47:32) 
İstanbul üniversitesi veterinerlik fakültesi hayvan hastanesi Avcılar'da


  • keneabidin  (18.08.14 23:10:47) 
Avcilardaki fakultede rontgen altmis tl muayene yirmibes tl. Gecirmesi gereken operasyonlar var ise fiyat listesi internet sitelerinde mevcut. İc kanama olabilir acele etmeni oneririm


  • Solem  (19.08.14 00:00:39) 
Oraya gittiginde duruma bagli olarak sana yardimci olabilecek birilerini gonderebilirim. Sabah sekiz gibi gidersen doktorlar orda olur
Simdi goturmen pek ise yaramaz

  • Solem  (19.08.14 00:02:07) 
bilgi verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum tek tek. Solem, iç kanama ile belirtilieri öğrenmemiz için veteriner bana gözleme almamı, dışkısını ve yeme-içmesini gözlemlememi söyledi. saat 12 den beri sadece bir kez kalktı ıslak mama yedi ve onun dışında sürekli uyuyor, hareketsiz. şu saat itibariyle sinek görüp, takip edip avlanmaya başladı. Sanırım büyük problemi yok. Ben genel olarak bundan sonra büyük bir olay olduğunda ne yapabilirim diye sormuştum ki cevabını vermişsiniz zaten çok sağolun.


  • Gururbey  (19.08.14 00:17:21) 
Sineklik taktırın şu pencerelere, dilimizde tüy bitti arkadaş ya. Sonra üzüldüm diyorsunuz ya kedi düşünce, iyice ifrit oluyorum. Sineklik yaptırmayacaksınız almayın şu kedileri eve, sokakta daha iyi yaşarlar!


  • mutlusismankedi2015  (19.08.14 11:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.