[]

b12 düşüklüğü

selam millet, şimdi bu vitamin normal bir kişide 220-950 arası çıkarmış ama geçen gün test yapıldı 170 çıktı. doktor b12 iğnesi vermek istedi ama benim şırınga fobim var her kan alındığında bayılmasam bile sersemliyorum mutlaka, o yüzden mümkün değil iğne olamam.

bu düşüşün normal olmadığını söyledi doktor başka doktora sevk etti ama muhtemelen o da kan alınması gerek diyecek düşündükçe midem bulanıyor. şimdi bu düşüşün nedeni ne olabilir yalnızca uzun zamandır et yememiş olmak bir gösterge midir.başka hangi hastalık bu kadar düşürür.


 
et yememekten düşer. doktor sadece b12'den değil kan değerlerindeki başka bir bozukluktan da şüphelenmiş olabilir. benim 37'ye (pg/ml) kadar düşmüştü. hiçkimse de bu düşüş normal değil diyerek sevk etmedi. dodexlerimi oldum yıllardır huzurla hayatıma devam ediyorum. olay sadece b12 değildir belki.

hematolojiye falan mı sevk etti? iğneyi düşünmeden git, ihmal etme.

bir de emilim bozukluğu varsa b12'yi istediğin kadar besinle ya da hapla al, bir işe yaramaz. alamazsın çünkü. mecbur iğne olman gerekebilir.
  • Lim5  (18.08.14 21:08:39 ~ 21:18:32) 
Et yememekle alakalı olmayabiliyor, kuzenim et yiyor ama iğne oluyor sürekli b12 için, ben et yemiyorum ama b12'de sıkıntı yok (bugün ölçtürdüm hatta). Yani bazı bünyeler b12'yi alamıyor gibi bir muhabbet var.


  • loralynn  (18.08.14 21:10:16 ~ 21:10:51) 
bahsettiğiniz sayıların hangi birimden olduğunu biliyorsanız normal bile olabilir. benim yaptırdığım yerde 134 pg/ml alt sınır olarak belirtilmişti. sınırların böyle belirsiz olduğu bir ölçekte panik yapmadan önce biraz araştırmak gerek.

www.eksiduyuru.com
  • ron dennis  (18.08.14 21:13:18) 
bikaç başlık şeye bakılmış biyokimya, kan üre azotu, hematoloji, hormon eliza, hba1c ye bakmış diğer tüm değerler normal gibi ama doktor öyle diyince endişelendim ben de.


  • gudumlu anne terligi  (18.08.14 21:13:26) 
dodex iğnesi içile de biliniyor aslında.
oral / im yazar üzerinde.

  • siradisi00  (18.08.14 21:15:33) 
Eğer midenizde bir sorun varsa emilimle alâkalı, bu da düşüklüğe sebep olur.


  • hohoya  (18.08.14 21:28:02) 
mide de emilim olmaz oncelikle. bir sorun varsa ince bagirsak ya da kalim bagirsaktadir.

ama yukarida arama kismina b12 yaz. tahminen onlarca b12m eksik duyurusu cikar. igne kullanman gerekirse kullan. kullanmasan bir sey olur mu bence olmaz. eksikligi yaslilik doneminde zararlidir. yasinizi 50 alti diye dusunuyorum. su an ablam da git gel yapiyor doktora. ayni sekilde cok dusuk cikti ama doktoru beslenme plani uyguluyor.

normal boyle seyler.
  • kutsalbok  (18.08.14 22:14:39) 
@kutsalbok intrinsik faktor mideden saliniyor.


  • Lim5  (18.08.14 22:20:55) 
@kutsalbok

midede bir sorun varsa dedim. intrensek faktör eksikliğinden bahsediyorum. emilim tabi ki bağırsaklardan olur.
  • hohoya  (18.08.14 22:21:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.