[]

okuyacağınız kitaplara sahip olmak istiyor musunuz siz de?

şimdi ben okuduğum/okuyacağım kitaplara sahip olmak istiyorum. ancak ekonomik olarak zorda kalacağım bayağı. çünkü bir yandan okumam gereken kitapların sayısı çok ve bunun sınırı kitaplar yazıldığı sürece elbette yok. kitapların pdf sürümleri de var bildiğiniz gibi. ancak o zaman da teknolojiye boyun eğemiyorum. ben okuduğum veya okuyacağım kitabı rafımda görmek istiyorum en çok, elektrik kesilince, pil bitince erişemeyeceğin sanal varlıkları değil.

siz nasıl çözüyorsun bu sorunu?
bir de diğer sorum; acaba ben şimdi pdf sürümlerini okuyup da ileride bunların kitap sürümlerini mi rafa yerleştireyim?


evet, derdim bu.
galeri2.uludagsozluk.com

 
Ben de kitap ve film herkes okusun, herkes izlesin diye dagıtırım hep


  • fistikliemenems  (18.08.14 21:01:30) 
Ben ozellikle arsivliyorum. Ileride cocuklarima guzel bir kutuphane birakmak istiyorum. Bazi arkadaslarimi cok kiskanmistim babalarinin kutuphanesinden dolayi. Cocuklarim sansli olsunlar diyorum.


  • saygilarefendim  (18.08.14 21:10:58) 
@saygilarefendim: işte böyle söyleyenleri görünce mutlu oluyorum. kimisi kitap biriktirmenin bi ego meselesi olduğunu öne sürüyor; güya raflara baktıkça veya başkasının o raflardaki kitapları görmesini sağladıkça egomuzu tatmin ediyormuşuz da vs. oysa ben de bu güzel amaçlarla biriktirebilirim pekala da, öyle değil mi? nedense bu cevabı görünce yazmak istedim :)


  • m e b  (18.08.14 21:19:26) 
kitaplarımı saklıyorum. başkasına vermiyorum. en büyük sebebi de o kitaplara yeniden gereksinim duymam. sevdiğim yazarları yeniden okuyabilirim. kimi kere bir bilgiye yeniden göz atmak durumunda kalıyorum. bazen de bir metni yazarken atıfta bulunmak gerekiyor. bu roman, öykü için de geçerli, kurgu-dışı kitaplar için de. ama bir süre sonra bu kadar kitabı insan nereye koyacağını şaşırıyor. taşınırken de dert. basılı kitaba gereksinimimizi tamamen ortadan kaldırmasa da e-kitap okuyucu gerekli.


  • microfiction  (18.08.14 22:28:28 ~ 22:32:04) 
Ben bolca kitap biriktiriyorum. Şu anda öğrencilerimin bu kütüphanemden faydalanması hoşuma gidiyor, gelecekte de paylaşmak için biriktireceğim. Ölünce de hepsini üniversiteye bağışlarım herhalde. O yüzden bu beni mutlu ediyor. Rahmetli bir hocamın iki ev dolusu kitabı vardı, şu an belki çoğunu da bulamayacağımız kitaplar. Arşiv gibiydi ve başka bir dünyaya girmiş gibi hissederdik. Ben de onu örnek alıyorum bu konuda.


  • duyond  (18.08.14 22:48:45) 
Eskiden saklardım. Depolama alışkanlığım vardı. Artık dağıtıyorum. Min şeyle yaşama felsefesine geçiş yaptım uzun suredir. Halk kutuphanelerine bağışlıyorum. Hem kutuphane çalışanlarıyla yakınlık kurmuş oluyorum hem de başkalarının kitaba aldığım notları okuyacak olması beni mutlu ediyor. Ben bir başkasının notunu,altını çiizdiği yerleri okuyunca mutlu oluyorum. Bir de artık kitap almıyorum. Kutuphanede yoksa alıyorum. Okuduktan sonra da oraya bağışlıyorum. Gayet mantıklı geliyor bu :) imzalı kitaplarımı bile bağışladım. Aidiyet duygusunu kitap olayında aştım. Darısı senin başına :)


  • organikdusler  (18.08.14 23:39:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.