[]

Taksim'den Yeşilköy Atatürk Havalimanı'na otobüs harici, metro kullanarak nasıl gidebilirim?

Selamlar, ben İstanbul'u çok ii bilmiyorum, günübirlik İStanbul'a gelicem, havalimanında bir iş görüşmesi için. Bir kaç arkadaşımdan metroları-raylı sistemleri kullanarak -ancak 2 aktarma yaparak- falan havalimanına gidebileceğim bilgisine ulaştım, onlar da emin değiller yalnız. Otobüsle 1 saatten erken gidebileceğimi sanmıyorum, Aksaray'dan metro hattı var sanırım direk? Peki Aksaray'a yada yakınına tramvay metro vs bi ulaşım aracı var mı otobüs haricinde bildiğiniz? Ayrıca dış hatlar ve iç hatların arası çok mu uzak? Metro dış hatlara mı bırakıyor yolcularını?

Sizce en kısa kestirme yol nedir Taksim'den yada Karaköy civarından havalimanına gitmek için, yardımcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkürler.


 
Taksim'den gitceksen otobüs en mantıklısı kanımca. Meydan'dan Havaş değil de normal belediye otobüsü de kalkıyor, maliyet olarak metroyla farklı olmaz o zaman.
Havaş otobüsü daha hızlı gidiyor sanırım ve trafik çok yoksa 30 / 40 dakikada varır, iett de 1 saat olur sanırım, sitesinde yazar zaten.
Aksaray'a 20 dk., ordan metroyla havaalanı en az 30 dk, zaten 1 saat olacak.

ekleme: metrodan inince havalanına yürünüyor sanırım 10 dakka sürer. Dış hatlar daha yakın ama iç hatlar daha uzak. yürüyen zemin merdiven vs var, yükünüz çok ağır değilse yürünür.
  • pyro clustic flow  (05.07.09 12:25:22 ~ 12:27:10) 
karaköy'den tramvay geçiyo zeytinburnu'ya gidiyor. zeytinburnu'ya kadar onla gidin zeytinburnu'da aktarma yapıp hafif metro dedikleri şeye binmeniz gerekiyor. hemen tramvaydan inince karşınızda olacak metronun girişi. o metro havalimanına gidiyor. dış atlarla iç hatlar arası biraz yürümeniz gerekiyor. metrodan iç hatlara da dış hatlara da çıkış yapabiliyosunuz sadece iç hatlar için biraz daha yürümeniz gerekiyodu galiba. ama bu da karaköy'den bi saatten az sürmez. ama otobüsten daha hızlı ulaşırsınız kesinlikle. taksim'den gidecekseniz de taksim'den füniküler aracılığyla kabataş'a geçmeniz gerekiyo. karaköy'de bineceğiniz tramvay da zaten aslında kabataş'tan kalkıyo yani yine aynı şekil zeytinburnu'ya bu tramvayla.

bu muhtemelen en hızlı ve en rahat yol olacaktır.
  • blackbasat  (05.07.09 12:33:09) 
Taksimden Aksaray'a dolmuslar var, ona binip 15 dakkada Aksaray'da olursun. Ordan da metroya bindin mi 30-35 dakikada havalimani duragina varirsin.
Funikuler-tramway yapaparsan Aksaray'a ulasman yarim saat uzar, bence meydanin arkasindaki dolmuslara bin, en iyisi o olacaktir.

  • feedback  (05.07.09 13:08:38 ~ 13:11:22) 
peki arkadaşlar karaköy durağından misal tramvaya binsem, ordan da direk zeytinburnu'na gitsem kaç dakikamı alır son durağa varmak? zeytinburnundan da metro ile havalimanına gitmek 20 dakika falan mı sürer?

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim, trenle gelicem istanbula direk karaköye geçerim haydarpaşadan o yüzden soruyorum tramvay hattını, tekrar çok saolun.
  • whirlwind  (05.07.09 19:24:51) 
karaköy - zeytinburnu arası tramvay aşağı yukarı 30 dk civarıdır


  • kirliyesilkazak  (06.07.09 01:11:34 ~ 01:11:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.