[]

Stajda davranış sorusu

Selamlar,

Kurumsal denebilecek bir şirkette staj yapıyorum. Mavra muhabbet iyi dönüyor departmanımda.

Bazen bir yere giderken bakıyorum, tanıdığım birisi boş boş duruyor. (yani internette filan takılıyor) Normal bir çalışan yanından geçerken naber nasılsın der ve biraz konuşurlar havadan sudan.

İyi insanlar genel olarak, ben de laf atsam muhabbet ederiz diye düşünüyorum. Hatta göz göze gelsek naber nasılsın muhabbeti döner hemen. Seviyorlar beni :) Elbetteki herkese yapmam bunu, sadece aramın iyi olduklarına yaparım.

Ben yanlarından geçerken laf atsam mı bu çalışanlara? Daha önce muhabbetimin olduğu filan? Nasıl karşılarlar? Böyle böyle aramı iyi tutayım diyorum onlarla. İlerde lazım olur diye. Daha önce kurumsal bir yerde çalışmadığım için bilemiyorum pek durumu.

Şirketi de söyliyim, sanki çok gizliymiş gibi kurumsal bir şirket demişim :) Arçelik'te genel müdürlükte staj yapıyorum.

 
muhabbet et yahu sıkıntı olmaz.. Sevdir kendini , verilen işleri hızlıca ve iyice yap , gözlerine gir.torpil de buldun mu ordasın 2 seneye..


  • srhn_fb  (18.08.14 17:09:42) 
Ben şahsen staj yaptığım çoğu yerde böyleyimdir.
Hatta bir şirkette o kadar yakın oldukki çalıştığım bilgisayarın arkasından nah çekmeye falan başladılar vb şeyler(satış şefi). Yerine göre değişir kısacası.
Ama bence kesinlikle iletişiminizi kullanın, bir iki ufak şaka yapın. Takım muhabbeti olursa "nasıl geçirdik bjkye" gibi olmasa da katılın.

Unutmayın, siz stajyersiniz. Orada fabrikayı kara geçirecek bir hareket sizden beklenmez ama en azından sohbetinizle insanlarla olan ilişkilerinizle akılda kalabilirsiniz.
Ben hep böyle yaparım ve her staj yerimle de çok yakın olmuşumdur.
  • logisticsmanager  (18.08.14 17:13:18) 
tamamdır yapmak istedğim şeyi yapmalıymışım yani :)

aslında burada istersem torpilim var, bu yaptığımı torpil için yapmıyorum. torpil sistemine karşıyım zaten. ileride burada çalışmayı düşünmüyorum sadece çalışma hayatında tanıdığım insanlar olsun diye yapıyorum.

teşekkürler duyuru <3
  • fakyoras  (18.08.14 17:15:55 ~ 17:17:59) 
dozu iyi ayarla tabi.. bazen coşabilen stajyerler oluyor o da biraz itici olabilior..


sen temkinli ol
  • defnex  (18.08.14 18:16:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.